6. april 2024 13:38

Ana Brnabić: Očekujem ubedljivu pobedu na beogradskim izborima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ana Brnabić: Očekujem ubedljivu pobedu na beogradskim izborima

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Potpredsednica Glavnog odbora SNS Ana Brnabić izjavila je danas, tokom akcije prikupljanja potpisa podrške listi naprednjaka i koalicionih partnera za beogradske izbore, da očekuje pobedu i dodala da će naziv liste koalicije okupljene oko SNS biti "Aleksandar Vučić - Beograd sutra".

"Ono što očekujem je da se potvrdi pobeda koju smo odneli na izborima u decembru 2023. godine i da bude još ubedljivija, da pored te matematičke većine imamo potpuni legitimitet tako da se onda brzo formira i gradska vlast, gradska skupština i da nastavimo da radimo", istakla je Brnabić u prostorijama Opštinskog odbora Savski venac.

Kako kaže, Beograd je duže vreme pod privremenom upravom i u stanju privremenog finansiranja, što nije dobro ni za Beograđane, ni za sam grad, ni za čitavu Srbiju.

Učesnicima izbornog procesa poželela je fer kampanju, po mogućnosti bez nečeg negativnog.

"Mi izlazimo sa jasnim programom, vizijom, velikim brojem projekata. Najpre metro, onda i Ekspo koji treba da organizujemo 2027. godine u Beogradu, da okupimo čitav svet u Beogradu, ali da Beograd bude praktično samo vrata za čitavu Srbiju. Da 2027. godine Srbiju predstavimo čitavom svetu kao jednu pobedničku, uspešnu državu. Tu su i projekti kao što je Prokop, nova autobuska stanica, linijski park, Ložionica kao novi kulturni i kreativni centar Beograda i mnogi drugi projekti", rekla je ona.

Brnabić je navela da će u koaliciji sa SNS biti i SPS, Jedinstvena Srbija, Savez Vojvođanskih Mađara, Srpska stranka Zavetnici, Srpska radikalna stranka, SDPS-a Rasima Ljajića, PUPS, Pokret socijalista Aleksandra Vulina, SNP Nenada Popovića, Zeleni Srbije Ivana Karića, Udruženje građana Porodični alarm, Andrija Mladenović sa njegovom samostalnom strankom i drugi.

Kada je reč o terenskim kontrolama vezanim za izbore, Brnabić je rekla da je jasna instrukcija Ministarstva unutrašnjih poslova da budu terenske provere tamo kada postoji zahtev za upis.

"Ja pozivam još jednom da napravimo komisiju i da sasvim transparentno, gde će svako, i od vlasti, i predstavnika vlasti, predstavnika opozicije, organizacija civilnog društva, u skladu sa zahtevom opozicije grupisane oko 'Srbija protiv nasilja', dakle da se vratimo stolu i da napravimo komisiju i da na kraju krajeva imaju i potpuni uvid u to, kao i svi iz medija. Ja nemam nikakav problem sa tim i mislim da to treba da bude potpuno transparentno", istakla je ona.

Brnabić je dodala da će tokom predstojeće sedmice stići analiza ODIHR-a, koja, kako kaže, predstavlja komparativnu analizu kako izgledaju najbolji primeri u međunarodnoj praksi i transparentnosti jedinstvenog biračkog spiska.

"Ta analiza će biti gotova 9. aprila i mi smo zamolili ODIHR, ako žele da predstave svima, ja ću na taj sastanak pozvati i predstavnike opozicije, sve poslaničke grupe i organizacije civilnog društva", rekla je Brnabić.