19. mart 2024 08:55

Donald Tramp: Deportovaću princa Harija ako je lagao o upotrebi droge na viznoj dokumentaciji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Donald Tramp: Deportovaću princa Harija ako je lagao o upotrebi droge na viznoj dokumentaciji

Foto: Ethan Cairns/The Canadian Press via AP/ETHAN CAIRNS

VAŠINGTON - Bivši predsednik Donald Tramp sugerisao je da bi mogao da deportuje britanskog princa Harija iz SAD u slučaju da bude reizabran u novembru, a dokaže se da je Hari na aplikaciji za vizu lagao o upotrebi narkotika.

Republikanski predsednički kandidat je u intervjuu za "GB njuz" rekao da vojvoda od Saseksa "neće dobiti specijalne privilegije" ukoliko je falsifikovao dokumenta.

Svako ko podnosi zahtev za vizu za život i rad u Americi mora da odgovori sa 'da' ili 'ne' na pitanje: 'Da li ste ili ste ikada bili narkoman ili zavisnik?'.

Hari je u svojoj autobiografiji "Spare" priznao da je konzumirao drogu, što bi po zakonu SAD obično predstavljalo osnovu za odbijanje zahteva za vizu, piše Dejli mejl.

Hari je u knjizi tvrdio da je koristio kokain, psihodelične pečurke i marihuanu, za koju je istakao da mu je pomogla da se nosi sa smrću majke, princeze Dajane.

Bivši predsednik je ranije rekao da "ne bi zaštitio" Harija jer je "izdao kraljicu (Elizabetu II)".

Tramp je takođe napomenuo da će, ako pobedi na izborima u novembru, Hari biti prepušten sam sebi.

Vojvoda od Saseksa i njegova supruga Megan žive u Kaliforniji sa dvoje dece, otkako su napustili kraljevsku porodicu 2020. godine.