14. mart 2023 15:17

Direktor turskog konzorcijuma Kentkart: Ugovor sa gradom na snazi, potreban dogovor kako ćemo dalje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Direktor turskog konzorcijuma Kentkart: Ugovor sa gradom na snazi, potreban dogovor kako ćemo dalje

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Direktor turskog konzorcijuma Kentkart Veljko Vlahović izjavio je danas da je važeći ugovor sa gradom na snazi, te da ne može da bude sporazumnog raskida ugovora o javno-privatnom partnerstvu između te firme i Grada Beograda ako ne dođe do do zajedničkog dogovora dve strane - "kako dalje".

Direktor Kentkarta je rekao da grad mora da uključi drugu stranu u pregovore ako planira da reši novonastalu situaciju.

"Mi se nadamo da ćemo poštujući drugu stranu naći zajednički jezik. Uvek smo za rešenje mirnim putem, nego za rešenje koje će nas odvesti na sud. Rešenje koje predstavlja raskid ugovora koji nama daje neizvesnost po pitanju budućeg ugovora, za nas je neprihvatljivo", rekao je Vlahović za Tanjug.

Vlahović kaže da su nakon gradske skupštine dobili poziv da potpišu raskid ugovora, ali da to nisu mogli da prihvate.

Podsetio je da je skupština verifikovala predlog sporazumnog raskida sa firmom, da su povedeni razgovori između Kentkarta i grada oko raskida ugovora, ali da nije bilo nikakvog formalnog predloga.

"U tim razgovorima smo izneli svoj stav, pod uslovom da u trenutku raskida ugovora imamo definisane buduće ugovorne odnose. Ovo se sve dešavalo pre gradske skupštine, na kojoj je donet predlog, i nas su pozvali da potpišemo raskid", rekao je Vlahović.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je 21. februara da će ugovor sa Kentkartom biti raskinut i da će posle 12 godina kontrola i naplata karata u javnom prevozu biti vraćena pod upravu Grada Beograda.

Šapić je tada rekao da se nakon usvajanja odluke u Skupštini grada stiču uslovi da za raskidanje ugovora sa turskim konzorcijumom Kentakart.

Tada je dodao da se za par meseci mogu očekivati nove informacije o javnom prevozu i istog dana najavio nove "Beogradske kartice" koje će biti namenjene građanima Beograda, kako maloletnima, tako i odraslima i penzionerima.

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su tada predlog rešenja o davanju saglasnosti za raskid ugovora o javno-privatnom partnerstvu sa "Kenkartom" o naplati prevoza.