28. mart 2023 14:17

Vlasnica kuće u Zemunu dve godine ne uspeva da iseli podstanare

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vlasnica kuće u Zemunu dve godine ne uspeva da iseli podstanare

Foto: Shutterstock.com/AstroStar, ilustracija

BEOGRAD - Vlasnica kuće u Zemunu Jelena Čeza, koja već dve godine ne uspeva da iseli podstanare koji žive u zakupljenoj kući, rekla je da su problemi sa stanarima počeli od njihovog useljenja, jer, kako je navela, nisu plaćali račune i radili su prepravke bez njene dozvole.

"Ja sam u januaru došla u situaciju da 16.000 dinara duga za struju lično izmirim, lično ja i suprug. Tu je došlo do kraja moje tolerancije i pokušaja da se dogovorimo", navela je Čeza.

Ona je objasnila da su podstanari odbijali da plate kiriju, uz izgovore da su nekoliko puta bili zaraženi virusom Kovid-19.

Njen suprug Nenad Josipović kaže da je otkazni rok za iseljenje okačio na vrata od kuće pred svedocima, kao i da je poslao obaveštenje stanaru putem Vibera i SMS poruke, na šta je on odgovorio da ne prihvata otkazni rok.

Josipović je rekao da supruga i on nijednom nisu platili porez na izdavanje nekretnine, jer, kako su rekli, nisu ni imali prihod od izdavanja.

Izvršitelj Ivana Bukarica rekla je za Tanjug da ugovor o zakupu nije dobro napisan i da je u njemu trebalo definisati koja tačno ovlašćenja zakupac može da dobije.

Bukarica naglašava i da bi svaki ugovor o zakupu trebalo overiti kod Javnog beležnika.

Advokatica Slavka Babić predlaže da stanodavci i stanari zaključe ugovor o zakupu u formi izvršne isprave, kojom se izbegavaju parnični postupci, jer se, kako je navela, odmah ulazi u izvršenje.

"Odmah izlazimo u izvršenje i onda se u tom izvršnom postupku stanari iseljavaju, a useljava se stanodavac. To je, da kažem, skraćen postupak", zaključila je Babić.