6. novembar 2023 08:26

Predsednik opštine Zvezdara: "Kućica zdravlja" opravdala očekivanja, do četvrtka će biti u Malom Mokrom Lugu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predsednik opštine Zvezdara: "Kućica zdravlja" opravdala očekivanja, do četvrtka će biti u Malom Mokrom Lugu

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - U Malom Mokrom Lugu, u beogradskoj opštini Zvezdara, postavljena je "Kućica zdravlja" u kojoj građani mogu do četvrtka, 9. novembra, da obave primarne zdravstvene preventivne preglede.

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić rekao je za Tanjug da je "Kućica zdravlja" u toj opštini opravdala očekivanja.

"Preko 4.500 pregleda je obavljeno u Mirijevu, na dnevnom nivou između 600 i 700 pregleda...Bilo je i nekoliko slučajeva naših sugrađana koji su nakon pregleda u Kućici zdravlja bili upućeni ili na hospitalizaciju ili druge zdravstvene mere", rekao je Jeremić govoreći o akciji u opštini Zvezdara.

"Kućica zdravlja" će u Malom Mokrom Lugu biti u Bulevaru kralja Aleksandra 525, kod osnovne škole "Dragojlo Dudić" do četvrtka, u periodu od 8 do 17 časova.

"Nakon što smo pre dvadesetak dana projekat "Kućice zdravlja" zajednički sa Domom zdravlja Zvezdara realizovali u Mirijevu i taj projekat se pokazao izuzetno potrebnim i uspešnim s obzirom na broj naših sugrađana, pretežno Mirijevaca koji su iskoristili mogućnost da obave specijalističke preglede, sve do četvrtka Kućica zdravlja će biti u Malom Mokrom Lugu, u neposrednoj blizini OŠ "Dragojlo Duduć" i koncept ostaje isti", rekao je Jeremić.

Objasnio je da preglede mogu da obave svi građani koji žele i mogu to da učine, bez zakazivanja, bez zdravstvene knjižice mogu to da učine od 8 do 17 časova u Bulevaru kralja Aleksandra 525.

"Današnji dan posvećen je prevenciji kardiovaskularnih bolesti, sutra je dan za prevenciju dijabetesa, sreda je dan za žene, a četvrtak dan za penzionere", rekao je Jeremić.