25. decembar 2023 11:39

Marko Stojčić: Splav "Kartel" nije imao dozvolu za plutajući objekat, imao dva rešenja - o uklanjanju i izvršenju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marko Stojčić: Splav "Kartel" nije imao dozvolu za plutajući objekat, imao dva rešenja - o uklanjanju i izvršenju

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Gradski urbanista Marko Stojčić rekao je danas da splav "Kartel", koji je potonuo u noći između subote i nedelje, nije imao dozvolu za plutajući objekat, i naglasio da je ovaj splav imao dva rešenja, jedan o uklanjaju i jedan o izvršenju.

"Mi smo krenuli da izmeštamo splavove širom grada Beograda na svim pozicijama gde oni nisu ili planirani ili nisu prošli postupak licitacije. Gradonačelnik Aleksandar Šapić već više od godinu dana vrši pritisak kako na sve gradske institucije, tako i na republičke da se konačno ovo pitanje razreši, da splavovi budu bezbedni, lepi, da ne ugrožavaju vizure na Kalemegdan, reke", izjavio je Stojčić za Tanjug.

Naglasio je da je ovo druga takva opomena za godinu dana, zbog čega institucije i čitavo društvo treba da razumeju da je ovo pitanje izuzetno važno i opasno za sve stanovnike i korisnike ovih objekata.

"Što se tiče grada, nemamo nikakve ingerencije vezano za ovaj plutajući objekat. Za nas je ovaj objekat nešto što je potrebno ukloniti. Nema ni jedno rešenje što znači da se nalazi u postupku, odnosno zajedno sa nizom plutajućih objekata koji će biti izmešteni, ukoliko ih sami vlasnici ne izmeste", naveo je Stojčić.

Odgovarajući na pitanje da li će zbog novogodišnjih praznika kontrole ugostiteljskih objekata biti pojačane, Stojčić kaže da su kontrole svakako redovne i da ovo nije događaj koji će u gradu izazvati dodatnu aktivnost kontrole.

"Komunalna milicija radi svoj posao, kao i sve ostale gradske službe i inspekcije, kako za ove objekte, tako i za druge. Što se tiče bezbednosti samih objekata, to je druga tema, kojom se bave institucije koje nisu u gradskom sistemu", objasnio je on.