7. januar 2024 10:16

Predsednik opštine Zvezdara tradicionalno uručio dukat prvorođenoj bebi na Božić

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predsednik opštine Zvezdara tradicionalno uručio dukat prvorođenoj bebi na Božić

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić obišao je danas porodilište KBC "Zvezdara" i poklonio dukat dečaku Lazaru, prvoj bebi koja se rodila u ovom porodilištu na Božić.

Jeremić je rekao je za Tanjug da gradska opština Zvezdara već 11 godina, tradicionalno, daruje prvorođenu bebu na Božić.

"Posebno mi je drago zbog toga što smo ovog puta imali priliku da darujemo malog Lazara, koji se rodio dvadesetak minuta posle ponoći", rekao je predsednik opštine Zvezdara i dodao da svim bebama koje su rođene u ovom porodilištu želi dug i srećan život.

Naglasio je da će ova opština nastaviti sa brigom o najmlađim sugrađanima i da sve bebe koje se rode na Zvezdari dobijaju bebi pakete dobrodošlice.

V.D. rukovodioca Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC "Zvezdara" Nikolina Vulić istakla je za Tanjug da je u ovom porodilištu za protekla 24 časa rođeno devet beba- četriri dečaka i pet devojčica.

"Prva beba rođena na Božić je dečak Lazar, težak tri kilograma i devedeset grama, dugačak 52 centimetara, i na rođenju je dobio ocenu deset", rekla je Vulić i dodala da je u ovom pordilištu od početka godine rođeno 40 beba.