6. april 2024 16:09

Dačić: Beograd je ključni grad, najvažniji stabilnost i jedinstvo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dačić: Beograd je ključni grad, najvažniji stabilnost i jedinstvo

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić dao je danas potpis podrške izbornoj listi "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" koja će učestvovati na beogradskim izborima 2. juna.

Dačić je u Zemunu istakao da je Beograd ključni grad i da je važno da postoji stabilnost i jedinstvo.

"Moja poruka građanima je da u ovim trenucima sa jedne strane vode računa kakav pogled imaju svi na najvažnija društvena i politička pitanja.

Ubeđeni smo da državna politika koju mi vodimo je ispravna i štiti naše državne interese u najtežim vremenima, za razliku od opozicione koja je antisrpska po različitim osnovama od Kosova i Metohije", rekao je Dačić.

Pomenuo je i projekte koji će uticati na razvoj Beograda i upozorio da će svi ti projekti biti obustavljeni ako se drugačije glasa.

"Za bolje sutra Beograda, građani treba da glasaju za našu koaliciju", rekao je Dačić.

SPS počela da prikuplja potpise za izbornu listu "Beograd sutra"

Članovi Socijalističke partije Srbije počeli su danas da prikupljaju potpise podrške za izbornu listu "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" u okviru koje će izaći na gradske izbore, a predsednik SPS Ivica Dačić poručio je da je važno da se pokažu političko i državno jedinstvo, kao i politička stabilnost.

"Dva su osnovna razloga zašto neko treba da glasa za ovu našu zajedničku listu. Prvo, državna i nacionalna politika, državni i nacionalni interes i ugroženost države Srbije u ovom trenutku. Ono što državno rukovodstvo zajedno sa svima nama, na čelu sa predsednikom Vučićem i svima nama koji u tome učestvujemo, jeste da vodimo jednu čvrstu državnu i nacionalnu politiku koja se bazira na zaštiti naših interesa i kada je reč o Kosovu, i kada je reč o Republici Srpskoj, i kada je reč o srpskom narodu u Srbiji", istakao je Dačić u centrali stranke.

Kako je rekao, Beograd je i ključna tačka Srbije, sedište i glavni grad Republike, naših državnih organa i državne administracije.

"Svi projekti koji se sprovode u Beogradu su od vitalnog značaja. Kada pogledamo kako Beograd danas izgleda, ogromne su razlike u odnosu na ono neko prethodno vreme. Razvojni projekat tj. državni i nacionalni interesi i razvoj Beograda su osnovni cilj postojanja jedne ovakve liste i osnovni cilj politike koja će se odvijati posle ovih izbora na nivou Beograda", rekao je Dačić.

Dačić je naveo i da će, kad je reč o predstavnicima SPS, na listi "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" biti 11 kandidata među kojima Nikola Nikodijević, Toma Fila i Aleksandar Antić.