2. novembar 2023 10:25

Er Srbija prevezla je više od 367.000 putnika u oktobru

Izvor: TANJUG

podeli vest

Er Srbija prevezla je više od 367.000 putnika u oktobru

Foto: ER SRBIJA

BEOGRAD - Nacionalni avio prevoznik Er Srbija prevezla je u oktobru, u redovnom i čarter saobraćaju, ukupno 367.146 putnika, što je povećanje od 50 odsto u odnosu na isti mesec lane, odnosno rast od 45 odsto u odnosu na do sada rekordnu pretpandemijsku 2019. godinu.

Sa sva tri međunarodna aerodroma u Srbiji, nacionalna avio-kompanija obavila je čak 3.970 letova, što je 43 odsto više nego u oktobru 2022. godine i 38 odsto više u poređenju sa 2019. godinom, saopštila je danas Er Srbija.

Ovo je, kako navode, šesnaesti uzastopni rekordni mesec za srpsku nacionalnu avio-kompaniju.

"Oktobar je bio naš rođendanski mesec. Pored brojnih aktivnosti koje smo tokom oktobra realizovali povodom desetogodišnjice poslovanja kompanije, a koje su prvenstveno bile usmerene na naše putnike, otvorili smo i novu poslovnicu u Tržnom centru Galerija, potpisali Memorandum o razumevanju sa britanskom kompanijom Menzis eviejšn, u Beograd je doleteo još jedan avion tipa embraer E195 u bojama Er Srbije, a rezultati pokazuju da smo oborili i jedan rekord", rekao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek .

Kako je istakao, sa više od 367.000 putnika, ovo je bio najuspešniji oktobar od kada kompanija posluje pod imenom Er Srbija.

"Bližimo se broju od četiri miliona prevezenih putnika u 2023. godini, i ukoliko budemo blizu tog broja ili ga premašimo, biće to veliki i važan uspeh srpske nacionalne avio-kompanije", ocenio je Marek.

Najpopularnije destinacije u regionu u oktobru ove godine tradicionalno su bile Podgorica i Tivat.

Kada je reč o zapadnoj Evropi, putnici su najviše putovali do Ciriha, Pariza, Rima i Amsterdama, dok su u široj evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi Er Srbije bili do Istanbula, Larnake, Atine i Barselone.