13. januar 2023 14:27

U Delta Holdingu počeo program za 41 polaznika nove generacije mladih lidera

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Delta Holdingu počeo program za 41 polaznika nove generacije mladih lidera

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - U Delta Holdingu danas je svečanim prijemom počeo jednogodišnji program za novu jedanaestu generaciju mladih lidera u kome je 41 polaznik, a dodeljeni su sertifikati za uspešno završen program prethodne, desete generacije mladih lidera.

Kroz ovaj program zapošljavanja i razvoja karijere, u prethodnih 10 godina prošlo je više od 340 mladih ljudi, a od 2012. godine, kada je pokrenut, svake godine uključuje mlade koji su tek završili fakultet i još nemaju radno iskustvo.

 

Potpredsednik Delta Holdinga za strategiju i razvoj i pokrovitelj programa Mladi lideri Marija Desivojević Cvetković je naglasila da to što program traje već 11 godina dosta govori o njegovom kvalitetu i pokazuje da je reč o dobroj zamisli.

"Već 11 godina u našu kompaniju dovodimo izuzetno perspektivne mlade ljude i od njih gradimo buduće menadžere i lidere. Oni su ovde učili, a mnogi i danas rade u našoj kompaniji, neki na mestima menadžera, direktora pa čak i na mestima članova Izvršnog odbora Delta Holdinga", rekla je ona.

Prethodnoj generaciji koja je završila jednogodišnji program i danas dobila sertifikate poručila je da njihovo učenje sada ne prestaje već da tek počinje, jer bi stalno trebalo da imaju nove izazove i priliku da uče, a polaznicima nove, jedanaeste generacije da će im u Delti sva vrata biti otvorena i da će od svojih mentora učiti i o poslu i o životu.

"Mi ćemo vam dati šansu, a sve ostalo je na vama. Vama je da šansu zgrabite i iskoristite i iz nje napravite nešto veliko i da ona bude početak vaše poslovne karijere", rekla je Marija Desivojević Cvetković.

 

I direktorka ljudskih sektora u Delta Holdingu Ivanka Novaković je obraćajući se obema generacijama mladih lidera istakla da je mladim ljudima danas najvažnije da dobiju šansu, a da u ovom projektu imaju mogućnost da uče od iskusnih mentora.

Čestitajući liderima 10 generacije njihovim rečnikom je poručuila da su "pokidali", a generaciji koja je danas počela program da će im sledeća godina biti veoma zanimljivo i intenzivno iskustvo.

"Proći ćete mnogo toga kroz šta prosečan zaposleni prođe za tri do pet godina. Ceo tim koji će raditi sa vama biće vam posvećen a od vas se očekuje da budete fokusirani i nasmejani i da mnogo učite", rekla je Ivanka Novaković.

 

Program Mladi lideri funkcioniše tako što kompanija ne uslovljava mlade da ostanu u njoj ali dosta njih, tačnije više od 100 mladih odlučilo je da ostane u Delti.

Jedan od njih, član treće generacije lidera, je Andrej Sovrović, sadašnji direktor hotelskog biznisa u Delta Holdingu i član Izvršnog odbora Delta Holdinga.

On je poželeo dobrodošlicu novim polaznicima i poručio da su na pravom mestu da uz mentore koji su dokazani u svom poslu uče i ostvaruju svoje poslovne ambicije.

"I za mene je 13. januar izuzetno značajan jer je to pre osam godina bio moj prvi radni dan u Delta Holdingu. Sada posle toliko godina sa sigurnošću mogu da kažem da ste u najboljoj kompaniji na ovim prostorima, gde možete da najviše izrazite sebe i napredujete onoliko koliko zaslužujete", rekao je Sovrović.

Novoj generaciji je poručio da budu radoznali i da pitaju, da će imati uspona i padova ali da je sasvim sigurno da će steći neprocenjivo iskustvo.

U Delta Holdingu su istakli da su ponosni na svoj program Mladi lideri, kao projekat za zapošljavanje i razvoj karijere budućih menadžera i profesionalaca i da su postignuća polaznika programa primećena i van okvira ove kompanije.

Tako su u organizaciji Srpske asocijacije menadžera Igor Milenković i Milan Matić, nekadašnji polaznici ovog projekta nagrađeni priznanjem Najbolji mladi menadžer u Srbiji u 2021. i 2022. godini.