27. januar 2023 11:09

Rade Basta: Unaprediti položaj žena preduzetnica

Izvor: TANJUG

podeli vest

Rade Basta: Unaprediti položaj žena preduzetnica

Foto: MINISTARSTVO PRIVREDE/ZORAN VUJASINOVIĆ

BEOGRAD - Ministar privrede Rade Basta održao je danas sastanak sa predstavnicama kluba „Biznis na štiklama“ kako bi razgovarao o unapređenju položaja žena preduzetnica, a tom prilikom potpisan je i Memorandum o razumevanju.

Utvrđen je okvir buduće saradnje u oblastima razvoja ženskog preduzetništva i unapređenja položaja žena u privredi, a sve u okviru inicijative ministra Baste "Žene su zakona", saopštilo je resorno ministarstvo.

“Došlo je vreme da i mi muškarci preuzmemo određene obaveze, a da se žene više uključe u privredne aktivnosti. Akcija 'Žene su zakon' važna je za popravljanje uloge žena u srpskom društvu”, poručio je Basta.

Prema njegovim rečima, žene preduzetnice su važan deo privrednog sektora i sa mesta ministra privrede učiniće sve što je u njegovoj moći da popravi situaciju na tom polju.

Predstavnice kluba “Biznis na štiklama” upoznale su ministra sa predstojećim aktivnostima po pitanju promocije ženskog preduzetništva.

Kako su navele, važno je da žene što jednostavnije i sigurnije započnu sopstveni posao, a kasnije uspešno i opstanu u njemu.