5. decembar 2022 18:46

Aleksandra Bezmarević: Najveći strah žena preduzetnica je kako da pomire karijeru i porodicu

Autor: Tanjug

Izvor: TANJUG

podeli vest

Aleksandra Bezmarević: Najveći strah žena preduzetnica je kako da pomire karijeru i porodicu

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD – Generalni direktor kompanije „Dream maker“ Aleksandra Bezmarević izjavila je da panelu „Ekonomsko osnaživanje žena u praksi“ na 22. Beogradskom ekonomskom forumu da je najveći strah svake žene preduzetnice da li će moći da se istovremeno posveti karijeri i porodici.

Ona je objasnila da je rasla uz savete roditelja da u životu treba da teži ekonomskooj samostalnosti.

„Roditelji su nas učili da treba da imamo svoj dinar, ali kada si preduzetnik možeš da utičeš na to da imaš još jedan dinar više. Najvećiu strah većine žena u biznisu je kako će da kombinuju majčinstvo i preduzetništvo. Najveći problem je što moram da budem jako fokusirana, jer ne mogu da radim 15 sati, nego moram da za šest-sedam sati ostvarim rezultate na poslu i posle da se posvetih deci, kako bih nekako pomirila te uloge“, rekla je Bezmarevićeva.

Objasnila je da to znači da neke poslove, poput održavanja kuće mora da prepusti kućnoj pomoćnici, jer drugačije nije moguće.

Osnivač magazina „Wannabe“ Nađa Jokanović je rekla da je rasla uz oca preduzetnika, što joj je pomoglo da usvoji ideju da se zaposli i bude samostalna.

Vlasnica preduzeća „Anđeli“ Milica Ličina Čalija rekla je da su žene starije od 40 godina koje zapošljava pokazale mnogo veću posvećenost poslu nego mlađe žene koje su tek kratkoročno zainteresoven da rade.

„Mlade žene su kratkotrajno i delimično zainteresovane za posao, tako da su sada u radnji žene starije od 40 godina, jer su idelani zaposleni, tako da mi je neverovatno da su one teže zapošljiva kategorija.

One traže normalnog poslodvca i okruženje i da noralno zarade penziiju, a ja očekujem lojalnost i posvećenost“, objasnila je Ličina.