22. februar 2023 20:47

Šef kineske delegacije: Turizam kao okosnica učvršćivanja partnerstva

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šef kineske delegacije: Turizam kao okosnica učvršćivanja partnerstva

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Ši Amping šef kineske delegacije koja učestvuje na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, rekao je da se nada da će turizam postati okosnica učvršćivanja prijateljstva za sva vremena i jačanja saradnje Srbije i Kine.

"Dolazimo sa lepom željom, a to je da turizam u svetu bude kao proleće u cvatu. Dozvolite mi da u ime kineske delegacije najiskrenije čestitam otvaranje Međunardonog sajma i da se od srca zahvalim predsedniku Aleksandru Vučiću i ambasadi Kine u srbiji na snažnoj pomoći i pruženoj podršci našoj delegaciji", rekao je Ši na otvaranju Sajma.

On je istakao da su Kina i Srbija prijatelji od poverenja, dodajući da to prijateljstvo ima dugu istoriju.

"Odnosi naše dve zemlje koji su izdržali test istorije su poslednjih godina pod strateškim vođstvom dvojice lidera država i vođeni inicijativom "Pojas i put" pokazuju snažan zamah razvoja sa konkretnim projektima, plodonosne saradnje i ojačanom kulturnom razmenom", rekao je Ši.

Istakao je da Beogradski sajam turizma, kao najveći sajam u jugostičnoj Evropi, igra važnu ulogu pokretača za oporavak i razvoj svetske turističke industrije.

Poručio je da se Kina kao zemlja partner na Međunarodnom sajmu dobro pripremila za manifestaciju.