13. mart 2023 10:06

Bajatović: Prvo poskupljenje gasa od 1. maja do 10 odsto, drugo ako bude neće biti dvocifreno

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bajatović: Prvo poskupljenje gasa od 1. maja do 10 odsto, drugo ako bude neće biti dvocifreno

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je danas da će prvo povećanje cene gasa ove godine biti verovatno od 1. maja i ne veće od 10 odsto, a drugo poskupljlenje, ako ga bude, ne pre poslednjeg kvartala 2022, kao i da sigurno ne bi bilo dvocireno.

"Po računici Srbijagasa, a i po onome što je tražio MMF i Svetska banka, a i projekcijama u budžetu i planu poslovanja Srbijagasa, biće jedno poskupljenje, mislim, od 1. maja, i neće biti više od 10 odsto", rekao je Bajatović Tanjugu.

Kako kaže, da li će biti i drugog poskupljenja, zavisi od kretanja na berzi.

Neće biti puno posla u reformi Srbijagasa, jer nema puno prostora za uštede

Dušan Bajatović izjavio je danas da ne očekuje da bude mnogo posla u predstojećoj reformi tog preduzeća u saradnji sa Norvežanima i da bi reforma, pre svega, mogla da bude, kadrovska ili organizaciona, ali da tu nema mnogo prostora za veće uštede, s obzirom da je Srbijagas trgovac koji kupuje i prodaje berzansku robu.

On je za Tanjug, na pitanje šta će podrazumevati reforma Srbijagasa u saradnji sa Norvežanima, rekao:

"Kod nas ima manje posla oko toga, mi smo trgovac, videćemo šta će oni da kažu, mi smo objektivno u uslovima u kojima trenutno vidim dva problema u Srbijagasu. Prvo podelili smo se po energetskim delatnostima, izdvojen je transport gasa. Mi smo trgovac, kupujemo berzansku robu i prodajemo, ako kupujem po dva ili tri dinara i prodajem za dinar, teško da mogu da budem pozitivan", naveo je Bajatović. 

Vučićev predlog za formiranje Narodnog pokreta legitiman i dobar politički potez

Generalni direktor Srbijagasa i narodni poslanik na listi SPS izjavio je danas da je predlog Aleksandra Vučića da se formira Narodni pokret za državu legitiman i dobar politički potez, za odbranu Srbije i očuvanje političke stabilnosti u zemlji.

"Izloženi smo stravičnoj agresiji, od toga da je na KiM rezolucijom 1244 predviđeno da je KiM sastavni deo Srbije sa širokom autonomijom, a sada imamo uzmi ili ostavi priznaj ih ili ćemo te kazniti, a isto se dešava i sa Dejtonskim sporazumom, pa se preti određenim sankcijama, pa se uvlači u to pitanje uvođenje sankcija Rusiji...", kazao je Bajatović za Tanjug.

Istakao je da je za njega potpuno legitiman predlog predsednika Vučić i dodao da to nije predlog SNS već Vučićev koji će podržati SNS.