21. mart 2023 11:12

Vučić: Italija je iskreni prijatelj, nikada nije vršila teške pritiske na Srbiju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Italija je iskreni prijatelj, nikada nije vršila teške pritiske na Srbiju

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na otvaranju Foruma za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije, u prisustvu potpredsednika Saveta ministara i ministra spoljnih poslova Italije Antonija Tajanija, da je Italija iskreni prijatelj Srbije i da nikada nije bila među zemljama koje su vršile teške pritiske na našu zemlju, već otvarala vrata saradnji.

"Za nas je Italija iskreni prijatelj, na Italiju smo uvek mogli da računamo i na našem evropskom putu i u saradnji po svim važnim i ne uvek lakim pitanjima. Italija nikada nije bila među onima zemljama koje su vršile teške pritiske na Srbju, već je bila tu da pomogne i odškrine vrata nekom dogovoru i daljem nastavku saradnjem, a ne sukobima ili problemima", istakao je Vučić.

Poručio je da su italijanski preduzetnici više nego dobrodošli u našu zemlju.

Stelantis 2024. započinje proizvodnju električnog modela u KG - mnogo veća saradnja

Predsednik je izjavio da će spoljnotrgovinska razmena Srbije i Italije biti neuporedivo veća kada Stelantis naredne godine započne u Kragujevcu proizvodnju električnih automobila.

"U poslednjih 10 godina udvostručili smo spoljnotrgovinsku razmenu sa Italijom, danas je ona na nivou oko 4,6 milijardi evra, a računajte da sledeće godine kada krene Stelantisova produkacija u Kragujevcu, modernih, gradskih, električnih automobila, ta razmena će biti neuporedivo veća", istakao je Vučić na otvaranju Forum za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije, u prisustvu potpredsednika Saveta ministara i ministra spoljnih poslova Italije Antonija Tajanija.

Vučić je podsetio da je legendarni Ferućo Lambordžini rekao da - biti preduzetnik znači imati viziju, verovati u nju i imati odlučnost da je ostvariš.