28. mart 2023 11:38

MK Group i AIK Banka izvajaju 600 miliona evra za predškolske ustanove u regionu

Izvor: TANJUG

podeli vest

MK Group i AIK Banka izvajaju 600 miliona evra za predškolske ustanove u regionu

Foto: TANJUG/MK GROUP/ Jakov Simović

BEOGRAD – MK Group i AIK Banka i ove godine nastavljaju svoj regionalni društveno-odgovorni program "Podrška porodici", i u te svrhe 600.000 evra biće namenjeno za unapređenje uslova u jaslicama i vrtićima u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, sapštile su te kompanije.

Kako navode, nakon što su prošle godine uspešno realizovale donacije porodilištima u celom Jadranskom regionu, kao društveno-odgovorne kompanije, ulaganja u brigu o deci, mladima i porodici biće fokus i u godini u kojoj MK Group obeležava bitan jubilej – 40 godina uspešnog poslovanja.

Za vrtiće u Srbiji, renoviranje ili opremanje njihovih prostora, MK Group i AIK Banka izdvojile su iznos od 200.000 evra, sa fokusom na opštine u kojima posluju: Vrbas, Bečej, Kovačica, Pećinci, Novi Sad, Raška, Golubac i Niš.

Tim povodom održan je sastanak u Vladi Republike Srbije, gde se predsednica Vlade Ana Brnabić zahvalila kompanijama na doprinosu privrednom životu Srbije i izrazila zadovoljstvo što će Vlada Srbije raditi sa njima na tom značajnom projektu.

"MK Group i AIK Banka su jedni od investitora koji uspešno posluju kako u Srbiji, tako i u regionu. Aspekt bez kog država ne može da bude uspešna, jeste društveno-odgovorno poslovanje. Posebno mi je drago što ove kompanije u godini kada obeležavaju jubilej, doniraju sredstva u iznosu od 200.000 evra vrtićima u našoj zemlji, u osam lokalnih samouprava", naglasila je premijerka.

Ona je dodala da veruje da će, uz pomoć ministarstva, sredstva uložiti u ono u šta je najpotrebnije i kako bi bilo komplementarno sa svim onim što je vlada do sada uradila.

"To je primer i svim ostalim kompanijama kako dobro raditi", konstatovala je Brnabićeva.

Sastanku je prisustvovao i ministar prosvete, Branko Ružić koji je takođe izrazio zahvalnost kompanijama na poboljšanju uslova u predškolskim ustanovama.

Generalni direktor MK Group Mihailo Janković rekao je da je ponosan što već sedmu godinu, zajedno sa AIK Bankom, realizuju društveno-odgovorni program "Podrška porodici".

"Darivanje najmlađih je najbolji način da otpočnemo obeležavanje našeg jubileja - četiri decenije poslovanja. Samo u 2023. godini izdvojićemo preko milion evra za različite aktivnosti usmerene ka deci, jer ulaganjem u njih mi slavimo budućnost”, rekao je Janković.

Predsednica Izvršnog odobra AIK Banke Jelena Galić naglasila je da u svim zajednicama u kojima posluju te kompanije aktivno doprinose unapređenju uslova u kojima deca odrastaju, obrazuju se i razvijaju.

"Raduje me što naš program „Podrška porodici“ iz godine u godinu proširujemo novim aktivnostima, i što smo ovogodišnje donacije namenili vrtićima u kojima naša deca provode svoje najranije godine. Briga o najmlađima je briga o zajedničkoj budućnosti svih nas”, rekla je Galićeva.

Program „Podrška porodici” postoji od 2017. godine kada je pokrenut sa ciljem novčanog nagrađivanja zaposlenih MK Group i AIK Banke koji se ostvare u ulozi roditelja, da bi se kasnije proširio eksterno, kroz donacije ustanovama koje se bave decom i mladima, kao i jačanjem porodice kao osnovne jedinice društva.

Prošle godine projekat se bavio unapređenjem uslova u porodilištima sa fokusom na bebe, trudnice i porodilje, dok je ove godine tema predškolsko obrazovanje i razvoj dece uzrasta od jedne do šest godina.