29. mart 2023 12:04

Vesić se u Budimpešti sastao sa mađarskim preduzetnicima i najavio poslovni forum u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vesić se u Budimpešti sastao sa mađarskim preduzetnicima i najavio poslovni forum u Beogradu

Foto: TANJUG/MGSI/ PREDRAG MITIĆ

BUDIMPEŠTA - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić susreo se u Budimpešti sa mađarskim preduzetnicima u organizaciji mađarske Trgovinske i privredne komore i Udruženja mađarskih građevinskih preduzeća i najavio da će ove godine u Beogradu biti organizovan zajednički poslovni forum srpskih i mađarskih kompanija.

"Dobra politička klima između Mađarske i Srbije svakako zaslužuje i bolju ekonomsku saradnju. Imamu dobre i važne projekte između dve države, ali neophodno je da više sarađuju i privatne kompanije", rekao je ministar Vesić koji se sastao sa predstavnicima mađarskih građevinskih firmi zajedno sa ministrom građevinarstva i saobraćaja Lazarom Janošem, u okviru dvodnevne posete Mađarskoj.

Vesić je zahvalio Janošu što mu je omogućio da razgovara sa privatnim mađarskim kompanijama iz oblasti infrastrukture, to jest niskogradnje i visokogradnje.

Srbija i Mađarska imaće nove zajedničke projekte na Dunavu i ubrzati kamione na granici

Goran Vesić se sastao danas u Budimpešti sa predsednikom mađarske Privredne komore za Zapadni Balkan Atilom Galambašem, a na sastanku je razmatran srpsko-mađarski sporazum u okviru kojeg je Mađarska obezbedila za projekte u Srbiji 80 miliona evra.

Najavili su da će kandidovati nove zajedničke projekte, a pre svega na Dunavu i da će dve komore raditi na tome da se se ubrza prelaz kamiona preko granice.

Vesić je rekao za Tanjug posle sastanka, u ambasadi Srbije u Budimpešti, da Mađarska pomaže sa 80 miliona evra realizaciju projekata u oblasti infratrukture i zaštite životne sredine u Srbiji.