20. septembar 2023 10:17

Mali: Sa proizvodima "Bolja cena" uštedeo sam više od 1.000 dinara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mali: Sa proizvodima "Bolja cena" uštedeo sam više od 1.000 dinara

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali obišao je jutros jedan market i kupovinom proizvoda sa oznakom "Bolja cena", kako je istakao, uštedeo više od 1.000 dinara.

Od danas još 16 artikala je dostupno građanima po sniženoj ceni, a ministar je osim kupovine utvrdio da se proizvodi zaista nalaze na policama odnosno da su dostupni i jasno obeleženi.

"Došao sam ovde u market Persu na Dorćolu da vidim da li su sniženja urađena, koji su to proizvodi, da li ih ima i na kraju krajeva da vidimo koliko može građanin Srbije da uštedi s obzirom na ta sniženja. Kada sam sabrao i kupio svih ovih 16 proizvoda ukupan račun iznosio je 1.493 dinara,a da nema sniženja ovaj račun bio bi 2.644 dinara", rekao je Mali za Tanjug.

Razlika je, dodaje ministar, očigledna i to jasno pokazuje rezultate napora Vlade Srbije i predsednika u borbi za bolji životni standard svih građana Srbije.

Sa penzionerskom karticom i u pozorišta, pozivam sve koji nisu, da se prijave

Besplatna Penzionerska kartica omogućiće najstarijim sugrađanima da dobiju popuste u još 16 kompanija, ali osim same kupovine, moći će i da ostvare neke želje, kao što su odlasci u pozorište ili muzej, izjavio je danas Siniša Mali. 

Ministar je jutros nakon obilaska jednog marketa kako bi obavio kupovinu novih 16 proizvoda sa oznakom "Bolja cena", utvrdio kolika je ušteda i da se proizvodi nalaze na policama sa jasno istaknutom akcijom, rekao da je za najstarije sugrađane osim ovakvih akcija obezbeđena i penzionerska kartica kojom mogu da ostvare brojne druge popuste. 

"Juče sam prisustvovao potpisivanju 16 novih sporazuma kompanija koje se pridružuju toj velikoj porodici kompanija koje podržavaju penzionersku karticu, Videli ste - od Puteva Srbije koji nude tri odsto umanjenje iznosa putarine, od Amana koji nudi i do 10 odsto sniženja na njihov asortiman, do Naftne industrije Srbije koja nudi između jedan i tri dinara popusta po litru goriva za naše penzionere", rekao je ministar za Tanjug. 

Mali je istakao da penzionerska kartica predstavlja konkretnu korist za najstarije sugrađane i pozvao sve koji do sada to nisu učinili da se prijave u filijalama Pošte Srbije, Poštanske štedionice i filijalama Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.