26. septembar 2023 15:57

Ministar Cvetković razgovarao sa ambasadorkom Nemačke Anke Konrad

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Cvetković razgovarao sa ambasadorkom Nemačke Anke Konrad

Foto: TANJUG/STR

BEOGRAD - Ministar privrede Slobodan Cvetković izjavio je danas, u razgovoru sa ambasadorkom Nemačke u Srbiji Anke Konrad, da je Srbija zabeležila rekordan nivo stranih direktnih investicija uprkos globalnoj krizi sa kojom se ceo svet suočava.

Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, Cvetković je sa nemačkom ambasadorkom razgovarao o nastavku partnerstva Nemačke i Srbije u oblasti privrede.

Ministar je ponovio da je Nemačka najznačajniji trgovinski partner Srbije, jedan od najvažnijih investitora i najveći donator i da će njegovo ministarstvo nastaviti da bude pouzdan partner nemačkim kompanijama koje posluju u Srbiji.

Rekao je da se nada da će njihov dobar glas o poslovnom okruženju i generalno o Srbiji kao zemlji i investicionoj destinaciji dopreti i do ostalih u Nemačkoj.

Ambasadorka Konrad posebno se interesovala se za napredak u usvajanju nove Strategije za razvoj malih i srednjih preduzeća i implementaciji Strategije industrijske politike, naglasivši da su mala i srednja preduzeća okosnica svake privrede i da je važno da u izazovnim vremenima za svetsku ekonomiju imaju odgovarajuću podršku.

Cvetković je odgovorio da će jedan od prioriteta Ministarstva privrede biti podrška malim i srednjim preuzećima da razvijaju visokokvalitetne proizvode i da ih kroz uključivanje u lance dobavljača plasiraju na svetsko tržište.

Ministar je upoznao sagovornicu sa različitim programima podrške koje sprovodi Ministarstvo privrede i za koje je obezbeđeno 3,2 milijarde dinara.