1. mart 2024 14:46

Ivanišević: Neophodno ulaganje u kongresni turizam

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ivanišević: Neophodno ulaganje u kongresni turizam

Foto: TANJUG/PRES BIRO POKRAJINSKE VLADE

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam svojim merama podržava razvoj kongresne industrije i kongresnog turizma, kao jednog od glavnih pokretača višednevnih turističkih aranžmana koji se odnose na specifičnu ciljnu grupu, odnosno na stručnjake u određenim oblastima, koji će dalje preneti utiske o boravku u našoj zemlji, istakao je pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević na otvaranju 12. Kongresa stomatologa Vojvodine.

Taj skup se održava 1. i 2 marta u Novom Sadu, pod pokroviteljstvom pokrajinskih sekretarijata za zdravstvo i za privredu i turizam, saopštila je Pokrajinska vlada.

Kako je Ivanišević dodao, cilj konkursa resornog sekretarijata za podršku kongresnom turizmu jeste da se organizovanjem kongresa Novi Sad vrati na mapu kongresnih centara, kao pre pandemije virusa korona.

"Koncept kongresa usmeren je ka ostvarivanju većeg broja noćenja, kao i da se naša zemlja marketinški prikaže u najboljem svetlu na ovom specifičnom turističkom tržištu", kazao je Ivanišević.

Dvanaesti Kongres stomatologa Vojvodine organizuje Udruženje srpskih stomatologa implantologa – Evropske asocijacije dentalnih implantologa, uz podršku Stomatološke sekcije Društva lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva.

Okupiće više stotina učesnika iz Srbije, regiona i sveta, a akreditovan je za lekare, stomatologe, farmaceute, biohemičare, medicinske i stomatološke sestre, zdravstvene i zubne tehničare.

Tematski je akcenat na primeni veštačke inteligencije, robota i digitalne tehnologije u stomatologiji, terapiji degerativnih reumatskih bolesti, kao i na savremenom pristupu pacijentima sa proteznim stomatitisom. Važan segment posvećen je i oblasti turizma, odnosno dentalnom turizmu i marketingu, koji pored stručne usluge generiše i veći broj dolazaka stranih turista u našu zemlju.

Ivaniševiću je ovom prilikom uručena zahvalnica za doprinos realizaciji ovog međunarodnog kongresa.