20. mart 2024 10:15

Rukovodstvo Infrastrukture železnice Srbije posetilo zaposlene na KiM

Izvor: TANJUG

podeli vest

Rukovodstvo Infrastrukture železnice Srbije posetilo zaposlene na KiM

Foto: TANJUG/INFRASTRUKTURE ŽELEZNICE SRBIJE

ZVEČAN - Generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije Nebojša Šurlan posetio je železničke stanice Zvečan, Leposavić, Lešak i Ibarska Slatina i sa železničarima razgovarao o njihovom trenutnom položaju i situaciji u kojoj se nalaze na teritoriji Kosova i Metohije, saopštilo je danas ovo železnočko preduzeće.

Šurlan je tokom jučerašnje posete izjavio da je cilj posete pružanje podrške zaposlenima u južnoj srpskoj pokrajini.

"Cilj naše posete je da zaposlenima pružimo podršku i pokažemo da nisu sami i da Infrastruktura železnice Srbije brine o njima i da je uz njih i njihove porodice", poručio je Šurlan.

Kako je naveo, razgovarali su o stanju železničke infrastrukture na Kosmetu i njihovim radnim obavezama i zadacima u narednom periodu, ali i o svim problemima sa kojima se oni i njihove porodice danas susreću na ovoj teritoriji.

"Zajednički smo sagledali i mogućnosti šta Infrastruktura železnice Srbije može da preduzme, kako bi se našim kolegama na Kosmetu olakšali život i rad. Železničari sa Kosmeta upoznali su nas sa aktuelnom situacijom u južnoj Pokrajini, a posebno sa teškoćama sa kojima se susreću prilikom obavljanja radnih zadataka", rekao je Šurlan.

Infrastruktura železnice Srbije će u narednom periodu, prema njegovim rečima, posebnu pažnju posvetiti železničarima na Kosmetu i pružiti im svaku vrstu pomoći i saradnje.

"Oni će nastaviti da redovno i odgovorno izvršavaju postavljene radne zadatke uprkos svim teškoćama sa kojima se susreću", istakao je Šurlan.

Na teritoriji Kosova i Metohije radi stotinak zaposlenih u Infrastrukturi železnice Srbije.

Reč je o radnicima izvršnih službi, i to saobraćajnih, elektrotehničkih i građevinskih poslova, kao i Pomoćnog voza.

Uglavnom su angažovani na kontroli stanja i pregledu pruge i sitnim intervencijama na pruzi, kao i pregledima i merenjima na elementima elektrotehničke infrastrukture.

Železničari na Kosmetu čuvaju i održavaju postojeće objekte i pruge, a održavaju i prisustvo u staničnim objektima, dodaje se u saopštenju.

Pored generalnog direktora kompanije Nebojše Šurlana, u obilasku železničara na Komsetu učestvovao je i menadžer za saobraćajne poslove u Infrastrukturi železnice Srbije Marko Jeremić.