9. april 2024 13:37

Srpske kompanije na svetskom sajmu Embedded World 2024. u Nirnbergu do 12. aprila

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srpske kompanije na svetskom sajmu Embedded World 2024. u Nirnbergu do 12. aprila

Foto: Tanjug video

NIRNBERG - Na jednom od najpoznatijih svetskih sajmova u oblasti tehnološke industrije "Embedded World 2024", koji je danas počeo u Nirnbergu, učestvuje i osam vodećih srpskih kompanija, saopštila je Privredna komora Srbije.

Uz podršku PKS i Razvojne agencije Srbije (RAS) kompanije iz Srbije nastupaju pod sloganom "Powered by Intellect, Driven by Values".

Sajam traje do 12. aprila, a svoje proizvode i usluge u okviru nacionalnog paviljona Srbije predstaviće kompanije MikroElektronika, "Veriest Venture Serbia", "High Tech Engineering Center", "Digital Logic", RT-RK, "Vtool", "Meter&Control" i "Nao.design".

"Cilj nastupa srpskih kompanija je istraživanje mogućnosti za saradnju i ulaganja u oblasti integrisanih sistema elektronike. Sajam ukazuje na rastuće interesovanje i potencijal za partnerstvo između Srbije i svetske tehnološke zajednice. Privlačeći profesionalce, stručnjake i entuzijaste iz celog sveta, sajam će prikazati najnovija dostignuća i inovacije u tehnologiji ugrađenih (embedded) sistema", rekla je Bojana Lalović iz Centra za organizaciju sajmova, manifestacija i događaja PKS.

"Embedded World" služi kao aktivna platforma za lidere u industriji, inženjere, programere i donosioce odluka da istražuju najsavremenija rešenja, razmenjuju iskustva i neguju saradnju.

Sa više od 1.000 izlagača i procenjenih 30.000 posetilaca, događaj nudi sveobuhvatan pregled integrisane elektronike koji se brzo razvija, dodala je Lalovićeva.

Ovogodišnji fokus "Embedded World 2024" je na održivosti, eko rešenjima i povezanosti koji će dominirati diskusijama tokom celog događaja, odražavajući sve veću integraciju embedded sistema u naš međusobno povezani svet.

Izlagači će predstaviti inovativna rešenja edge computing tehnologija i IoT platformi dizajniranih da poboljšaju efikasnost, produktivnost i povezanost u različitim industrijama.

Pored izložbenih hala, "Embedded World" nudi raznovrstan program konferencija, prezentacija, radionica, pružajući učesnicima značajan uvid u nove trendove, najbolje prakse i praktične primene tehnologija ugrađenih (embedded) sistema.

Teme se kreću od sajber-bezbednosti i bezbednosti kritične infrastrukture do operativnih sistema u realnom vremenu i metodologija razvoja embedded sistema.