29. decembar 2022 15:07

Za jačanje kapaciteta lokalnih turističkih organizacija na teritoriji AP Vojvodine izdvojeno 2,7 miliona dinara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Za jačanje kapaciteta lokalnih turističkih organizacija na teritoriji AP Vojvodine izdvojeno 2,7 miliona dinara

Foto: AP Vojvodine

NOVI SAD - Turističkim organizacijama lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine danas su uručeni ugovori za jačanje njihovog kapaciteta u 2022. godini, za šta je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam izdvojio 2,7 miliona dinara.

Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Palimir Tot naveo je da je cilj konkursa namenjenog turističkim organizacijama lokalnih samouprava jačanje stručnih kapaciteta, finansiranjem stručne prakse lica koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, u trajanju od 12 meseci, kao i jačanje tehničkih kapaciteta nabavkom računarske opreme.

On je dodao da je svaka zainteresovana turistička organizacija bila u mogućnosti da podnese jednu prijavu za jednu ili obe namene, shodno svojim potrebama i kapacitetima, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

"Ovim konkursom smo hteli da osnažimo kapacitete ovih organizacija u tekućoj godini, a u susret novim izazovima u 2023“, ističe Tot, koji je korisnicima uručio ugovore.

Konkursima koji su namenjeni za jačanje kapaciteta i infrastrukture jedinica lokalne samouprave, Sekretarijat završava konkursnu godinu, dok konkursom za lokalnu turističku infrastrukturu nastoji da pomogne unapređenje i tehničko opremanje turističkih organizacija, kao i da se mladi visokoobrazovani ljudi u ovoj oblasti zaposle na godinu dana u turističkim organizacijama.

Za jačanje ljudskih, odnosno stručnih kapaciteta turističkih organizacija, dodeljeno je 1.717.200 dinara za tri turističke organizacije – u Bačkoj Palanci, Sremskoj Mitrovici i Apatinu, dok je za 13 organizacija usmereno milion dinara za tehničko opremanje kroz nabavku računarske opreme – u Bačkoj Palanci, Kikindi, Kuli, Odžacima, Senti, Somboru, Staroj Pazovi, Sremskoj Mitrovici, Vršcu, Zrenjaninu, Irigu, Beočinu i Novoj Crnji.