12. oktobar 2023 14:02

Jelena Medaković: Od 15. do 20. oktobra program obeležavanja 120 godina postojanja Muzeja Beograda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jelena Medaković: Od 15. do 20. oktobra program obeležavanja 120 godina postojanja Muzeja Beograda

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Direktorka Muzeja grada Beograda Jelena Medaković izjavila je, povodom obeležavanja 120 postojanja Muzeja, da će od 15. do 20. oktobra trajati program obeležavanja toj jubileja, praćen mnogim predstavama, izložbama i promocijama širom Beograda.

Za Tanjug je rekla da će program početi sa predstavom Tihomira Stanića, u Muzeju Ive Andrića, gde će Stanić u ulozi Andrića, u autentičnom ambijentu dočekivati Beograđane.

"Od ponedeljka, naša velika postavka, '120 predmeta za 120 godina' u salonu Muzeja grada Beograda, i u konaku kneginje Ljubice. Nastavlja se niz programskih aktivnosti u Zavičajnom muzeju u Žarkovu, na Savskom trgu jedna otvorena postavka posvećena zadužbinama i Nemanjićima", navela je ona.

Isitče da su već rezervisane karte za monodramu "Na kafi kod kneginje Ljubice" koja će početi u 19. oktobra u 18 časova, a u kojoj će Vjera Mujović igrati kneginju Ljubicu.

"Imaćemo brojne aktivnosti koje građani mogu da isprate na sajtu, i očekujemo ih širom raširenih ruku", poručila je Medakovićeva.