13. novembar 2023 16:06

Maja Gojković obišla završne radove na multifunkcionalnom kulturnom centru u Pirotu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Maja Gojković obišla završne radove na multifunkcionalnom kulturnom centru u Pirotu

Foto: TANJUG/Ministarstvo kulture/ Dario Konstantinović

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković obišla je danas u Pirotu završne radove na multifunkcionalnom kulturnom centru, nekadašnjem Domu vojske, saopštili su iz Ministarstva kulture.

Ministarstvo kulture obezbedilo je sredstva za rekonstrukciju Kulturnog centra u Pirotu preko kredita Razvojne banke Saveta Evrope, namenjenog isključivo izgradnji i adaptaciji projekata u oblasti kulture.

Izražavajući zadovoljstvo dinamikom radova na budućem velikom kulturnom centru grada, Gojković je najavila da će građani Pirota uskoro prisustvovati njegovom otvaranju, a i moći da uživaju u različitim kulturnim sadržajima jednog multifunkcionalnog centra kulture kakvog nema u Srbiji, a ne samo u Pirotskom okrugu.

"Videla sam da se ovde uz biblioteku, uz tu multifunkcionalnu salu, gde mogu da se održavaju i pozorišne predstave, koncerti, posebna pažnja obratila i na mogućnost izgradnje sala koje će biti predviđene za učenike baletskih škola, različitih plesnih udruženja i slično. Svi zajedno možemo da budemo ponosni na zajednički trud i rad, uz finansijsku podršku Ministarstva kulture", rekla je Maja Gojković.

Gojković je podsetila da je Vlada Republike Srbije uzela kredit za infrastrukturu, upravo za radove u kulturi za nekoliko projekata u našoj državi.

"To je zajam od Banke za obnovu i razvoj Saveta Evrope, a vrednost ove investicije u Pirotu do sad je dostigla 5 miliona evra", ukazala je Maja Gojković.

Grad Pirot će realizacijom projekta rekonstrukcije i adaptacije nekadašnjeg Doma vojske u moderni centar za kulturu dobiti važnu, respektabilnu evropsku ustanovu kulture, koja će imati mogućnosti da svojim građanima ponudi kvalitetne pozorišne predstave, filmske projekcije, koncerte i mnoge druge kulturne sadržaje.