18. januar 2024 14:14

Mjuzikl "Company" sa Slavenom Došlom u glavnoj ulozi, u martu u Madlenianumu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mjuzikl "Company" sa Slavenom Došlom u glavnoj ulozi, u martu u Madlenianumu

Foto: Miloš Nadaždin

BEOGRAD - Opera i teatar Madlenijanum saopštila je danas da se 15. marta očekuju premijeru mjuzikla "Company", na muziku i stihove Stivena Sondhajma i po knjizi Džordža Furta.

Menadžment Madlenianuma, na čelu sa umetničkim direktorom Andrejom Rackovim, odabrao je za svoju novu muzičku komediju "Company", koja je izvedena na Brodveju 1970, u režiiji Harolda Princa, dok je orkestraciju radio Džonatan Tunik, kaže se u saopštenju.

"'Company' je bio među prvim "knjiškim" mjuziklima koji su se bavili savremenim zabavljanjem, brakom i razvodom, i značajan je primer 'konceptualnog mjuzikla' bez linearnog zapleta. U seriji vinjeta prati neženju Bobija u interakciji sa svojim oženjenim prijateljima, koji priređuju žurku za njegov 35. rođendan", saopštio je Madlenianum.

Glavnu ulogu Roberta tumači Slaven Došlo, a tu su i Vanja Milačić, Branislava Podrumac, Ivana Popović, Jelena Jovičić, Olivera Bacić, Nataša Marković, Tanja Živković, Tatjana Dimitrijević, Daniel Sič, Žarko Stepanov, Hadži Nenad Maričić, Nikola Bulatović i Petar Đurđević.

Delo se izvodi u saradnji sa Mjuzik tijetar internešenal (Music Theatre International), a od kraja prošle godine muzičke probe se rade pod dirigentskom palicom Vesne Šouc, koja je sa Jovanom Jezdović uradila prepev stihova, po prevodu Zorana i Ivane Paunović.

Režijske probe vodi Nebojša Bradić, za scenografiju je zadužen Geroslav Zarić, kostimograf je Marina Medenica, a koreograf Vera Obradović, lekturu će raditi Dijana Marojević.

"Mjuzikl Sondhajma je promenio pravila igre i na scenu je doneo sofisticiran i iskren pogled na moderne veze odraslih. Od najpoznatijeg kompozitora muzičkog pozorišta, njegov mjuzikl 'Company' se u velikoj meri smatra začetnikom modernog muzičkog žanra - žanra mračne komedije", kaže se u saopštenju.

Iz Madlenianuma podsećaju da "Company"sadrži mnogo svetski poznatih numera poput "Company", "You Could Drive A Person Crazy", "The Ladies Who Lunch", "Side by Side" i "Being Alive".