28. mart 2023 13:32

Reditelj serije "Južni vetar": Nisu pogledali epizodu do kraja, a kritikuju seriju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Reditelj serije "Južni vetar": Nisu pogledali epizodu do kraja, a kritikuju seriju

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Doveden sam u poziciju da treba da prepričavam i objašnjavam tv seriju i fikciju onima koji su puni kritike, a nisu našli toliko vremena da tu, kako kažu, spornu epizodu pogledaju do kraja, da ne izvlače jedan njen segment koji će doslovno zloupotrebiti za svoju ličnu promociju, reagovao je reditelj televizijske serije "Južni vetar" Miloš Avramović na optužbe da deo epizode tog tv formata navodno ismeva protest ekoloških organizacija u Gornjim Nedeljicama.

Kako je Avramović naveo u dopisu medijima "u 21. veku u kojem su društvene mreže postale najbrže i najednostavnije sredstvo komunikacije, tužno je što u ovoj našoj lepoj zemlji one postaju etalon za mržnju i povratak u doba potpunog neznanja i neinformisanosti".

"Oni koji su nam tim mrežama do juče branili naše najstarije dečije pozorište i njegove glumce (a često se pitam koliko su puta zapravo bili u bilo kom pozorištu ), juce su napali neke druge glumce, njihov rad, njihov integritet i to na osnovu dva i po maliciozna, površna i iznad svega netačna tvita" kaže Avramović.

Reditelj naglašava da je "Južni vetar serija, puna simbolika, puna različitih linija priča, u kojima može da se prepozna svako i niko. I konačno serija, scenario, koji je podrzala Evropska unija sa 500.000 eura"

"Svako ko misli da treba da vodi polemiku sa fiktivnim likovima, ne razume ili nece da razume umetnost, vec je zloupotrebljava" dodaje Avramović.