5. mart 2024 11:32

Novi roman Filipa Čolovića "Vir" od sutra u prodaji u izdanju Lagune

Izvor: TANJUG

podeli vest

Novi roman Filipa Čolovića "Vir" od sutra u prodaji u izdanju Lagune

Foto: Laguna, promo

BEOGRAD - Novi roman reditelja i pisca Filipa Čolovića "Vir" od sutra će se naći u prodaji u izdanju Lagune, saopštili su izdavači.

Povodom objavljivanja nove knjige Čolović kaže da je "Roman "Vir" knjiga kojom "zatvara za njega izrazito bolan ciklus književnog bavljenja temom koja, prevazilazi snagu literature.

Nakon "nesrećnog slučaja", kako u romanu pravosudni organi nazivaju sve ono što se izdešavalo pre više od deset godina, usledio je sudski proces, nadrealan i jeziv, u najmanju ruku poput Kafkinog.

Ipak, glavni junak mog romana Vir, za razliku od Jozefa K., naći će se u situacijama koje možemo da prepoznamo bez prevelike upotrebe mašte.

Ovaj roman ujedno je i poziv na empatiju. Premda priča jeste moja, "Vir" je, duboko verujem, knjiga koja se tiče svih nas."

"Vir" je distopijski roman koji obiluje satirom, tmurnom atmosferom, obezličenim pojedincima i apsurdnim razgovorima u koje će čitalac lako poverovati, jer ih je autor, u određenom obliku, zaista i doživeo.

"Proces pokrenut na Ostrvu trajaće unedogled, svakim ročištem uvlačeći junaka u sve veći i veći vrtlog" pojašnjava Čolović.