18. januar 2023 16:17

Memoari princa Harija ove nedelje su najprodavanija knjiga i u Holandiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Memoari princa Harija ove nedelje su najprodavanija knjiga i u Holandiji

Foto: AP/Robert F. Bukaty

AMSTERDAM - Memoari princa Harija "Sper" dobro se prodaju i u Holandiji, gde je ta knjiga ove nedelje došla na prvo mesto u kategoriji bestelera.

Holandska fondacija za knjigu (CPNB), sastavljač liste najprodavanijih knjiga u toj zemlji, kaže da potpune brojke mogu dati jedino sami izdavači, pa nije poznato koliko je primeraka prodato u toj zemlji, preneo je NL tajms.

Memoari princa Harija, objavljeni prošle nedelje, zauzeli su i prvo mesto britanske liste bestselera, što ih čini najbrže prodavanom publicističkom knjigom ikada u Britaniji.

To su i najprodavaniji memoari ikada u sedmici nakon objavljivanja, sa 467.000 primeraka knjige prodatih u prvoj nedelji, saopšteno je danas.

Izdavač je ranije objavio da je prvog dana prodato 1,4 miliona primeraka u Sjedinjenim državama, Britaniji i Kanadi.

O prinčevim memoarima poslednjih nedelja naširoko se raspravlja u medijima, a u knjizi Hari, pored ostalog, govori o svojim iskustvima s britanskom kraljevskom porodicom i narušenom odnosu sa bratom, princom Vilijamom i ocem kraljem Čarlsom.

Princ navodi i kako je tokom službe u Avganistanu eksperimentisao sa drogom, izgubio nevinost i usmrtio 25 pripadnika talibana.

Hari je zbog toga dobio mnogo kritika i od britanskih vojnika i od Avganistanaca.