27. januar 2023 06:49

Dodeljene MAC nagrade

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodeljene MAC nagrade

Foto: Live Production

BEOGRAD - Drugo, završno veče manifestacije Music Awards Ceremony (MAC) proteklo je u znaku dodele priznanja trep i srodnim izvođačima, uz direktan televizijski i jutjub prenos iz beogradske Štark arene.

Dok su prve večeri MAC u sredu svi učesnici bili u crnom, sinoć su izvođači i voditelji manifestacije u produkciji korporacije Skaj mjuzik bili odeveni u bele odevne kombinacije.

Kako je objavljeno tokom prenosa za MAC nagrade, stiglo je oko šest miliona glasova publike preko jutjuba, sajta i aplikacije takmičenja.

U kategoriji "Trep numera muškog izvođača" priznanje je pripalo Devitu za "Marinu" koji se, uobičajeno sakriven ispod bele fantomke, zahvalio "svima, porodici, prijateljima i najviše sebi".

Pevačica Nikolija je primajući nagradu za "Trep numeru ženskog izvođača" rekla da oseća je to "priznanje za svih deset godina rada i uticaj na ženske izvođače".

"Kad sam počinjala bila sam sama u ovoj kategoriji", rekla je Nikolija, koja je nagrađena za pesmu "Pilot".

"Nju ejdž kolaboracija" godine su Vojaž i Nući sa pesmom "Gad", a za "Pop folk numeru" nagrađena je ženska grupa Harikejn za "Ajde bre".

"Album godine", izabran sms glasovima čiji sav prihod ide UNICEF-u, pripao je folkerki Milici Pavlović za izadnje "Posesivna" (2022).

"Za mene je taj album jako značajan i želala bih da poručim: kad imate uspone i padove, kada ide dobro i loše u životu - verujte u svoje snove", poručila je Pavlović.

Osvajači naslova "Najbolja dril numera" su grupa Crni Cerak za "CC#2", nagrada za "Balkan trep numeru" pripala je Cobiju za "Kada svane", dok je "Najbolji muzički festival u regionu" Belgrejd mjuzik vik.

"Nagrada za viral numeru" pripala je Vojažu za "Tango", "Urban pop numera" je Anđelinino "Oko moje", dok je "MAC nagrada za regionalni doprinos muzici" pripala Devitu i Teodori, koja se rasplakala na pozornici.

Pop autor Marko Kon je tokom prenosa ocenio da MAC "postaje ozbiljan standard u regionu".

"MAC priznanje za muzički video" pripao je Sari Jo za "Divlja", a pop pevačica je primajući nagradu priznala da je "spot bio krv, suze i znoj".

Na kraju večeri priznanje "MAC master of ceremony" osnivač i vlasnik Skaj korporacije Milenko Škarić je uručio Cobiju.

"Stvarno nisam očekivao. Hvala svim ljudima koji gledjaju i slušaju...Došli smo iz blata... Voleo bih da me vide ćale i keva koji su preminuli 2022...Za Prokuplje!", emotivno je poručio Cobi.

Pred arenom ispunjenom fanovima izvođača, uz različite scenske postavke "medli" nastupima predstavili su se Vojaž, Zera, Crni Cerak, Nikolija, Mimi Mercedes, Devito, Amna i Albino, Cobi i trubači Dejan Petrović benda i drugi.