31. januar 2023 13:16

Ovogodišnji slogan Pesme Evrovizije je "Ujedinjeni muzikom"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ovogodišnji slogan Pesme Evrovizije je "Ujedinjeni muzikom"

Foto: PROMO

LIVERPUL - "Pesma Evrovizije" koja će biti održana od 9, 11. i 13. maja u Liverpulu imaće slogan "Ujedinjeni muzikom" (United By Music), a njen vizual predstavlja spojena srca koja kucaju zajedno, saopštili su organizatori.

"Novi slogan pokazuje jedinstveno partnerstvo Ujedinjenog Kraljevstva, Ukrajine i grada domaćina Liverpula u donošenju "Eurosonga' do publike širom planete i neverovatnu snagu muzike da poveže zajednice", kaže se na zvaničnom sajtu manifestacije eurosong.tv.

"Pesma Evrovizije" biće održana 67. put u Velikoj Britaniji umesto u Ukrajini, zemlji prošlogodišnjih pobednika Kaluš orkestra, zbog ratne situacije u toj zemlji.

Dizajnersko delo britanske Superjunjon ejdžensi i ukrajinskog Starlajt krijejtiv sastoji se od srca u duhu boja zastava Ukrajine i Velike Britanije, a predviđeno je da odslikavaju radost i raznolikost takmičenja, naveli su organizatori.

"Naše rešenje je nadahnuto istraživanjem koje pokazuje da kada iskušavaju muziku uživo ljudska srca se usklađuju da kucaju u ritmu. Taj uvid nas je doveo do kreativnog koncepta sa 160 millona srca koje kucaju kao jedno, što je ideja koja hvata opšti duh 'Evrovizije'", naveli su iz Superjunjona.