9. januar 2023 12:59

Manifestacija MAC biće održana 25. i 26. januara, ove godine se organizuje u saradnji sa UNICEF-om

Izvor: TANJUG

podeli vest

Manifestacija MAC biće održana 25. i 26. januara, ove godine se organizuje u saradnji sa UNICEF-om

Foto: Live Production

BEOGRAD - Manifestacija "Music Awards Ceremony" (MAC) biće održana 25. i 26. januara u beogradskoj Štark areni, u saradnji sa UNICEF-om za njegov program "Unapređenje mentalnog zdravlja dece i mladih“, saopštili su danas organizatori.

Iz Skamjuzika je najavljeno da će sav prihod od sms glasova u kategoriji "Album" ići za UNICEF-ov program koji se bavi razvojem inovativnih načina za jačanje i unapređenje sistema za zaštitu mentalnog zdravlja i psihosocijalnu podršku za dobrobit dece i mladih.

Vlasnik i osnivač Skajmjuzka Milenko Škarić je istakao da su svojim angažovanjem želeli da pomognu "pri podizanju svesti kada su u pitanju neki od aktuelnih problema koji pogađaju mlađu populaciju".

Direktorka UNICEF-a u Srbiji Dejana Kostadinova je ocenila da je "veoma važno da ovako veliki i značajni događaji imaju i aspekt humanosti", jer skreću "pažnju javnosti na neke od važnih problema sa kojima se suočavaju deca i mladi, i da se finansijski pomogne u rešavaju tih problema“.

Kako je najavljeno, u trećem izdanju dodele regionalnih muzičkih nagrada MAC

nastupiće prvog dana predstavnici pop, alternativnog popa, roka, repa, vorld mjuzik i narodne muzike, dok će drugog biti izvođači trepa, drila, balkan dril urbanog popa i pop-folk muzike.

U saopštenju se kaže da se glasanje za nominacije u čak 20 kategorija obavlja onlajn, putem zvaničnog jutjub kanala manifestacije i potpuno je besplatno, a uskoro kreće i glasanje na sajtu MAC-a.

"Izuzetak je kategorija Album, za koju se glasa isključivo putem SMS poruke. Poruka se može poslati na broj 9009 po ceni od 200 dinara i važi za sve mreže. Ovo je jedina kategorija za koju ne postoji ograničen broj glasova", stoji u saopštenju.