16. april 2024 16:46

Beogradska filharmonija 19. aprila izvodi dela filmskih kompozitora u Kolarcu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Beogradska filharmonija 19. aprila izvodi dela filmskih kompozitora u Kolarcu

Foto: PROMO

BEOGRAD - Beogradska filharmonija je saopštila danas da će 19. aprila (20:00) u Kolarčevoj zadužbini nastupiti sa mladi kolumbijskim violončelistom Santjagom Kanjon Valensijom.

Pod dirigentskom palicom Lija Kuokmana orkestar će izvesti repertoar u znaku američkih kompozitora Leonarda Bernštajna, DŽona Vilijamsa i Eriha Volfganga Korngolda, navedeno je u saopštenju.

Iz Beogradske filharmonije su podsetili da je "Vilijams jedan od najistaknutijih kompozitora filmske muzike u njenoj istoriji, autor je preko stotinu filmskih partitura, od kojih je pet nagrađeno Oskarom".

"Filharmonija će sa Kanjon Valensijom predstaviti klasični opus ovog kompozitora uz jedini koncert namenjen ovom instrumentu u kome violončelo ima ulogu heroja", navedeno je u saopštenju.

Kako je najavljeno, program počinje sa Bernštajnovom partiturom za film "Na dokovima Njujorka", sa Marlonom Brandom u glavnoj ulozi, a zaokružuje ga Simfonija in Fis Korngolda, koji je nagrađen Oskarom za muziku iz filma "Avanture Robina Huda".