6. februar 2023 12:42

Održana prva proba predstave "NLO" u Ateljeu 212

Izvor: TANJUG

podeli vest

Održana prva proba predstave "NLO" u Ateljeu 212

Foto: Shutterstock.com/VDB Photos, ilustracija

BEOGRAD - Danas je u Ateljeu 212 održana prva proba predstave "NLO", po tekstu Ivana Viripajeva, u režiji Isidore Goncić, saopštili su iz Ateljea 212.

Dramu jednog od najznačajnijeg i najizvođenijeg savremenog ruskog autora preveo je Novica Antić.

Upredstavi igraju Svetozar Cvetković, Svetislav Goncić, Dragana Đukić, Sofija Juričan, Luka Grbić i Đorđe Stojković.

Ivan Viripajev je dramu "NLO" napisao 2014. godine, a premijerno je izvedena 2015. godine u Varšavi, zatim, 2016. godine u Moskvi, u Teatru "Praktika", u režiji samog pisca.

U drami, devet lica iz svih krajeva svetau pseudo-dokumentarnom formatu govore o svom susretu sa vanzemaljcima, i pre svega o tome kakve posledice je to iskustvo imalo na njihov život.

Pričajući i opisujući najvažnije trenutke svog života na duhovit način, svaka od ovih ispovestipostaje putovanje u unutrašnje biće, otkrivanje neistraženih teritorija, traganje za božanskim načelom, koje je do tada izgledalo nedostižno.

Pozorište u osnovi ostaje susret sa nama samima.

Ali pošto je lakše putovati svemirom nego pronaći put do sebe, drama "NLO" vodi nas kroz kosmos naših nemira, postavljajući pitanja koja su, u suštini, veća od života.

Dramaturg predstave je Đorđe Kosić, scenografkinja Mina Miladinović, kostimografkinja Maria Marković Milojev, a kompozitorka Irena Popović.

Premijera je planirana za 10. april 2023. godine na sceni "Petar Kralj".