24. mart 2023 13:56

Premijera predstave "Otac" u režiji Paola Mađelija 27. marta u Ateljeu 212

Izvor: TANJUG

podeli vest

Premijera predstave "Otac" u režiji Paola Mađelija 27. marta u Ateljeu 212

Foto: Boško Đorđević

BEOGRAD - Predstava "Otac" autora Florijana Zelera biće premijerno izvedena na Svetski dan pozorišta 27. marta (20:00) na Sceni "Mira Trailović" u Ateljeu 212, saopštilo je danas to pozorište.

Reditelj predstave je Paolo Mađeli, koji posle pauze od 35 godina ponovo režira u Ateljeu 212, a igraju Voja Brajović, Hana Selimović, Ivan Mihailović, Dragana Varagić Isidora Simijonović i Marko Grabež, kaže se u saopštenju

Iz Ateljea 212 podsećaju da je drugi deo Zelerove dramske trilogije "Majka“, "Otac“ i "Sin“ tragikomična porodična priča fokusirana na ostarelog oca koji se bori sa demencijom.

"Zeler, baveći se procesom starenja i u datim okolnostima, izvrnutim odnosom oca i ćerke, dovodi u pitanje i postojanost kategorija istine i realnosti. Predstava priča o demenciji u porodici o odnosu oca i ćerke,o ljubavi i gubitku", kaže se u saopštenju.

Iz Ateljea su naveli da Zelerov tekst "provocira žanrovskom namernom nedorečenošću, koja nas šeta od psihološkog trilera do tragikomedije".

Dramu je prevela Ivana Dimić, dramaturškinja je Željka Udovičić Pleština, scenograf Darko Nedeljković, kostimograf Leo Kulaš, koreograf BorisLukman, a muziku komponuje bend Koikoi, a tekstove songova radila je Džoja Mađeli.