24. mart 2023 10:13

Aleksandar Đurica: Predstava "Nije čovek ko ne umre" govori o bolestima, životu, prolaznosti

Izvor: TANJUG

podeli vest

Aleksandar Đurica: Predstava "Nije čovek ko ne umre" govori o bolestima, životu, prolaznosti

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Aleksandar Đurica koji je govorio o svojim ulogama u predstavi "Nije čovek ko ne umre" i filmu "Usekovanje".

Đurica je rekao da u "Nije čovek ko ne umre" igra lika Refika Selmana koji je "opisni čovek", a komad je nesvakidašnji za ovo vreme, potiče iz 1984. godine i naslanja se na Semjuela Beketa, Ežena Joneska i ranog Acu Popovića.

 

Prema njegovim rečima, predstava reditelja Gorčina Stojanovića u Zvezdara teatru govori o bolesti, odnosima, životu, prolaznosti i gde smo kao jedinke.

"Stojanović je birao podelu. Želeo je da stvar podeli sa ljudima koji su bliski, sa kojima je radio i prijatelji su među sobom. To je komad njegovog oca (Velimira) i posveta je ocu i majci", rekao je glumac.

Đurica je dodao da u radu na predstavi u ekipi nije bilo nikakvog osećaja da rade težak posao i sve je išlo "kao pesma, kao voda".

Govoreći o filmu "Usekovanje" reditelja Siniše Cvijetića i scenariste Davida Jakovljevića, Đurica je rekao da nisu znali da snimaju drugačiji film.

"Nisam ga pogledao do premijere. Čekao sam da vidim u čemu igram. Čuo sam da je nesvakidašnji. Podsetio sam se gledajući film amotosfere u kojoj smo radili. Dosta je bilo rizično pustiti se tim mladim ljdima u ruke, ali napravili su film koji sa malo novca drži pažnju", ocenio je Đurica.

Prema njegovim rečima, "Usekovanje" je "viešeslojan film koji govori dosta o nama".

Upitan kako trajati u glumačkom poslu, Đurica je rekao da "nema posebnog recepta - treba jako verovati u sebe, raditi na sebi, i biti prizeman sa obe noge na zemlji".