14. februar 2024 09:54

Bojana Stefanović: Televizijska serija "V (Fau) efekat" je misterija sa humorom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bojana Stefanović: Televizijska serija "V (Fau) efekat" je misterija sa humorom

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Bojana Stefanović koja je govorila o svojoj ulozi u serji "V (Fau) efekat".

Stefanović je rekla da u seriji, koja je "neka vrsta misterije", igra inspicijentkinju Radu, a da je jedan od najvećih kvaliteta "V (Fau) efekta" što je koreditelj Gordan Kičić napravio "fantastičnu podelu" glumaca.

Primetivši da se seriji može videti mnogo glumaca u ulogama u kojima ih do sada nismo gledali, Stefanović je dodala da je za nju i njene kolege najzanimljivije da se oprobaju u nečemu što do sada nisu radili, a Kičić je znao da ona to može.

"Ljudi vas svrstavaju u neke fahove, što je prirodno, ali lepo je kada se malo začeprka fasada i najdivnije je da glumac igra što više najrazličitijih uloga", istakla je Stefanović.

Navevši da je njena Rada "pomalo pogubljena u vremenu i prostoru", Stefanović je rekla da joj je, u seriji koja se dešava u pozorištu, bilo divno što ne igra glumicu, a opet je njen lik kao inspicijent vezan za njenu profesiju.

Stefanović je rekla da joj se sviđa što se poslednjih godina u svetskoj produkciji brišu granice između žanrova, i da se usled toga u sve polako uvlači određena doza humora.

"Bez humora nema života. Prosto nije prirodno. Stvarno je divna karakteristika Gordanova,i privatno i profesionalno, što je pre svega fantastičan komičar i duhovit čovek. Ima fin i osećaj za tu pravu dozu humora", navela je glumica.

 

Stefanović je dodala da je humor posebna draž serije "V (Fau) efekat", koja "nije klasičan triler ili misterija u smislu da je sve preozbiljno, prezatvoreno".

Glumci u seriji, koji igraju glumce u pozorištu i iza scene, najbolje znaju "koliko se tu dešava neobičnih, blesavih, nekada slučajno, a nekada namerno, duhovitosti, fora ili začkoljica".

Prema njenim rečima, prednosti serije su i izuzetno živi likovi, "kojima verujete da postoje u stvarnom životu, kojima se dešavaju neobično misteriozne stvari".

Upitana šta bi savetovala mlađim kolegama, Stefanović je navela da je u glumačkom poslu potreban rad i kontinuitet, što najčešće ne zavisi od samih glumaca.

Stefanović je dodala da je potrebna i širina obrazovanja, što podrazumeva čitanje romana, knjiga i dramske literature.

Uz to, potrebno je pratiti što se dešava u pozorištima u zemlji, Beogradu i regionu, kao film, kod nas i u svetu, a Stefanović je preporučila i izložbe, koncerte, sve ono što ima umetnički senzibilitet, ali kroz realan život.

"Ali kroz realan život. Zato što mi moramo da budemo realni i na sceni. Na sceni i ispred kamere, to mora da bude živo. Morate da budete uključeni u život da biste mogli da ga prenesete", navela je Stefanović.