2. februar 2024 13:06

Otvorene su nominacije za izbor Žene preduzetnice godine sa Zapadnog Balkana

Izvor: TANJUG

podeli vest

Otvorene su nominacije za izbor Žene preduzetnice godine sa Zapadnog Balkana

Foto: shutterstock.com/George Rudy, ilustracija

SARAJEVO - Veće za regionalnu saradnju (RCC) objavilo je zvaničan početak nominacija za izbor Žene preduzetnice sa Zapadnog Balkana za 2023. godinu.

Ovo priznanje RCC dodjeljuje već treću godinu zaredom i dodeljuje se ženama u šest kategorija - ekološka preduzetnica, preduzetnica u umetnosti, preduzetnica u IKT sektoru, preduzetnica u turizmu, mlada žena preduzetnica i preduzetnica zvezda društvenih medija.

Nominacije su otvorene do 26. februara 2024. i nakon postupka odabira pobednice će biti pozvane da učestvuju na svečanom događaju dodeljivanja priznanja.

Može se nominovati svaka građanka ekonomije Zapadnog Balkana i vlasnica poslovnog subjekta registrovanog pre 31. januara 2023.

Kako se navodi u saopštenju, sve preduzetnice pobednice će moći učestvovati i dati svoj doprinos Regionalnoj mreži žena u preduzetništvu (RNWE), dobiti publicitet, imati priliku učestvovati na različitim događajima koje organizuje RCC, a ukoliko žele dobiće i mentorsku podršku preko specijalizovane digitalne mentorske platforme.

Precizira se da se u kategoriji ekološka preduzetnica nominuju žene iz sektora proizvoda ili usluga kojima se umanjuje ekološka šteta, korištenja čistih tehnologija, kao i programa edukacije za "zelena" radna mesta, u kategoriji žena preduzetnica u umetnosti one iz sektora kulture, dizajna, mode, životnog stila i zanata, dok se u kategoriji žena preduzetnica u IKT sektoru nominuju one iz sektora informacionih i komunikacionih tehnologija i inovativnih rešenja.

Kategorija mlada žena preduzetnica namenjena je za žene preduzetnice do 35 godina starosti iz različitih sektora, a žena preduzetnica u turizmu ženama iz sektora turizma, dok se za novu kategoriju žena preduzetnica zvijezda društvenih medija može nominovati preduzetnica koja je pokrenula, odnosno razvila posao korišteći moć društvenih mreža.