25. maj 2024 19:34

Jedna osoba poginula, četiri povređene u padu aviona kod Zagreba

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jedna osoba poginula, četiri povređene u padu aviona kod Zagreba

Foto: TANJUG/FOTO HINA/ DAMIR SENČAR

ZAGREB - Jedna osoba je poginula, a četiri su putnika povređena u padu sportskog aviona u Hrvatskoj, u blizini Zagreba, objavila je danas Civilna zaštita.

Na letu je bilo registrovano pet putnika, a trenutno se radi na trijaži povreda i organizaciji transporta stradalih osoba, objavila je Civilna zaštita na platformi X.

Na teren su upućeni pripadnici Državne jedinice za vanredne situacije civilne zaštite Zagreba, policija, hitna medicinsk, pišu hrvatski mediji.

Mesto nesreće obišli su i hrvatski premijer Andrej Plenković i ministar zdravlja Vili Beroš.

Plenković je potvrdio da je u nesreći poginula jedna osoba.

"U avionu je bilo pet osoba. Prema informacijama policije, HGSS-a, jedna osoba je umrla, ostalima se ukazuje pomoć. Hvala svima na promptnoj reakciji", rekao je Plenković i zahvalio hitnim službama.

"Prema prvim saznanjima, osobe koje su povređene su zbrinute i nisu životno ugrožene", rekao je on i dodao da su sve osobe hrvatski državljani i time opovrgnuo ranije informacije da se radi o Mađarima Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš rekao je da su tri osobe lakše povređene.

"Jedna osoba ima težu povredu, povredila je kičmu, ona je helikopterom prevezena u KB Dubrava. Ostale osobe su prevezene kolima", rekao je Vili Beroš.

Avion koji se srušio kod Zagreba, i šumi južno od Kerestinca, je lociran, potvrdila je hrvatska policija i saopštila da se ukazuje pomoć povređenima, a prema nezvaničnim informacijama, tri osobe su preživele, dok je jedna poginula u nesreći, javlja portal 24sata.

"Danas u 15.47 sati primljena je dojava o padu manjeg sportskog aviona u šumi južno od Kerestinca. Policijski službenici izlaskom na teren potvrdili su tačnost dojave, ukazuje se pomoć povređenima, a mesto događaja je obezbeđeno", objavila je hrvatska policija.