21. januar 2023 16:15

Zbog napada na ombudsmana Osnovni sud u Podgorici napadaču odredio 30 dana pritvora

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zbog napada na ombudsmana Osnovni sud u Podgorici napadaču odredio 30 dana pritvora

Foto: Shutterstock.com/Piotr Swat, ilustracija

PODGORICA - Osnovni sud u Podgorici odredio je pritvor Predragu Tomaševiću (50) do 30 dana zbog napada na ombudsmana Sinišu Bjekovića.

Kako je saopšteno iz Osnovnog suda, pritvor Tomaševiću određen je zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zlostavljanje na štetu Bjekovića.

“Pritvor je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ometati postupak uticanjem na svedoke, očevice kritičnog događaja”, navodi se u objavi na sajtu Osnovnog suda, prenosi RTCG.

Dodaje se da je pritvor Tomaševiću određen zbog opasnosti od uticanja na svedoke S.S, K.R, i D.D, koji su po kazivanju oštećenog, kritičnom prilikom bili u blizini mesta dešavanja.

Navodi se da je sudija za istragu odbio predlog tužilaštva da odredi pritvor i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela nalazeći da ne postoje posebne okolnosti koje ukazuju na takvu opasnost, posebno pri činjenici što se radi o ranije neosuđivanom licu.

“Pritvor po ovom rešenju osumnjičenom Tomaševiću može trajati najduže 30 dana”, kazali su iz Osnovnog suda.

Crnogorski zaštitnik ljudskih prava i sloboda Siniša Bjeković napadnut je pre nekoliko dana u svojoj kancelariji a pripadnici podgoričke policije uhapsili su nakon toga jednu osobu.