24. januar 2023 19:26

Dritan Abazović: Država ponovo preuzima objedinjenu Luku Bar

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dritan Abazović: Država ponovo preuzima objedinjenu Luku Bar

Foto: Video/Gov.me

PODGORICA - Premijer Crne Gore Dritan Abazović saopštio je večeras da ta država ponovo preuzima objedinjenu Luku Bar, javlja portal "Vijesti".

"Ispravljamo greške prethodnika. Luka Bar će biti generator privrednog razvoja Crne Gore", napisao je Abazović na Telegram kanalu.

On je naveo da je danas, zajedno sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem, počeo pregovore sa rukovodstvom turske kompanije "Port of Adria" koja upravlja delom Luke Bar.

Sastanku su ispred "Port od Adria" prisustvovali Mehmet Kutman, predsednik i Sedat Kara, izvršni direktor turske kompanije.

Abazović je, kako je saopšteno iz Vlade, kazao da država ima nameru da objedinjenu Luku Bar vrati u državno vlasništvo i da, uz ozbiljan plan i uspešno poslovanje ona ostvaruje mnogo veće prihode nego što je to dosad bio slučaj.

"Na dobrom smo putu da zaokružimo ovu transakciju i da ovu važnu imovinu vratimo u državno vlasništvo", rekao je Abazović.

On je ocenio da se prethodna odluka o segmentaciji Luke Bar "pokazala kao potpuno promašena politika" i da vlada ima veliku ambiciju da objedinjenu Luku Bar učini generatorom privrednog razvoja koji će promeniti celu Crnu Goru.