31. mart 2023 14:30

Mandić: Glasovi Demokratskog fronta presudni za pobedu Milatovića i poraz Đukanovića

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mandić: Glasovi Demokratskog fronta presudni za pobedu Milatovića i poraz Đukanovića

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

PODGORICA - Jedan od lidera Demokratskog fronta, koji je u prvom izbornog krugu za predsednica Crne Gore osvojio 19,32 odsto podrške, izjavio je danas da se stranke tog saveza ne povlače i zato će i u nedelju, kazao, njihovi glasovi biti presudni da kandidat PES-a Jakov Milatović pobedi, a da Milo Đukanović i korupcija i kriminal budu poraženi.

"Prethodnih dana smo naporno radili, terenski obišli većinu naših glasača i uz pomoć našeg kol centra uspostavili dodatnu telefonsku komunikaciju sa svima i imam zadovoljstvo da obavestim javnost Crne Gore da će svi oni koji su glasali za mene na predsedničkim izborima, izaći 2. aprila i svojim glasovima podržati Jakova Milatovića", naveo je Mandić, saopšteno je iz DF-a.

Kaže da se Crna Gora nalazi pred vratima slobode.

"Nakon istorijskog 30. avgusta, kada smo porazili DPS, na korak smo do potpunog oslobođenja naše države. Drugog aprila zaokružujemo istoriju borbe koja je otpočela pre nego što su se mnogi od vas rodili. Toliko dugo traje borba za slobodu, toliko dugo se lomio tridesetogodišnji režim koji je bukvalno uradio sve da uništi Crnu Goru, a da na tom uništenju i siromašenju građana Milo Đukanović i njegova klika steknu ogromno bogatstvo", naveo je Mandić.

Ova bitka je, ističe, veća od svakoga pojedinačno.

"Zato DF daje vlastiti doprinos da svi budemo kao jedan i snažno uđemo u još jednu borbu, ali ne više na ulici, ne pred kordonima, ne kroz oblake suzavaca i bojnih otrova, nego sa olovkom u ruci – da svojim glasom pošaljemo u prošlost režim Mila Đukanovića", naveo je Mandić.

Istakao je da je njihov cilj da pobedi pomirena Crna Gora, da pobedi dogovor i zajedništvo, da pobedi budućnost i razumevanje, da, kako kaže, budemo najbliži jedni drugima, da pobedimo one koji nas dele i da njihovim odlaskom u prošlost oslobodimo Crnu Goru od familijarne despotije kako bi obezbedili bolji život za svakog čoveka.

Prema rečima Mandića, ova pobeda treba da bude pobeda zrelosti i tolerancije.

"Jer je Crna Gora zemlja svih nas, a ne samo jedne partije i jednog autokrate. Glasamo za slobodu, za pretke i potomke, da pobedimo Mila Đukanovića - glasamo za Jakova Milatovića", poručio je Mandić.