2. april 2023 11:17

Jakov Milatović: Siguran sam u pobedu, konačno će doći do poraza prethodnog režima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jakov Milatović: Siguran sam u pobedu, konačno će doći do poraza prethodnog režima

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

PODGORICA - Kandidat za predsednika Crne Gore, ispred pokreta Evropa sad, Jakov Milatović glasao je danas u Podgorici i poručio da je siguran u pobedu, kao i da će, kako je rekao, konačno doći do poraza “simbola” prethodnog režima koji je upravljao Crnom Gorom u prethodnih 30 godina.

Milatović je posle glasanja pozvao građane Crne Gore da iskoriste svoje biračko pravo i izrazio uverenje da će izborni dan proći u najboljem redu, te da je Crna Gora zrela kao društvo da olovkom menja predsednike.

 

“Siguran sam da ćemo od danas napraviti još jedan veliki korak napred kada je u pitanju pomirenija Crna Gora, bogata Crna Gora, pravednija Crna Gora i konačno Crna Gora svih nas”, rekao je Milatović.

Na pitanje da li će, ukoliko postane predsednik, promeniti nešto u odnosima sa Srbijom, Milatović je odgovorio da je prioritet broj jedan za Crnu Goru punopravno članstvo u EU.

“Ali uvek kada govorim o EU ja govorim i o regionalnim ekonomskim integracijama, mislim da mi ovde u Crnoj Gori, ali i šire na Zapadnom Balkanu konačno moramo da razumemo da je neodvojiv deo evropskih integracija, da su to naše regionalne ekonomske integracije”, rekao je Milatović.

On je istakao da se zalaže za najbolje moguće odnose sa Srbijom i sa svim zemljama Zapadnog Balkana.

“Žao mi je što to u prethonom periodu nije bilo tako i mislim da ću sa pozicije predsednika Crne Gore i, naravno i sa vladom Crne Gore, uraditi sve da konačno prošlost stavimo u prošlost i da zaista zajednički gradimo ekonomski snažniju budućnost na benefit svih građana Crne Gore i Srbije i svih ostalih zemaljama Zapadnog Balkana . Ja sam siguran da je naša zajednička budućnost punopravno članstvo u EU”, poručio je Milatović.

Milatović je rekao da ne očekuje tenzije večeras, te da smatra da je crnogorsko društvo zrelo da menja predsednike olovkom.

“Jedino kome je u interesu da kreira incidente to je sadašnji predsednik države. Ukoliko dođe do incidenata znajte od koga dolaze”, zaključio je Milatović.