11. jun 2023 17:13

Aleksa Bečić: Na ovim izborima građani glasaju "za nešto, a ne protiv nečega"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Aleksa Bečić: Na ovim izborima građani glasaju "za nešto, a ne protiv nečega"

Foto: TANJUG/MEDIABIRO

PODGORICA) - Nosilac koalicione liste "Hrabro se broji!" Aleksa Bečić iskoristio svoje izborno pravo u Podgorici i poručio da konačno u Crnoj Gori postoji slobodan demokratski ambijent za glasanje i da građani na ovim izborima glasaju "za nešto, a ne protiv nečega".

"Imali smo čitav niz izbornih procesa u proteklih devet meseci i želim da pozovem građane da iskoriste svoje biračko pravo i da daju svoj glas ozbiljnim i odgovornim politikam, jer je Crnoj Gori potrebna stabilnost", poručio je on.

 

Bečić je rekao da se u predizbornoj kampanji moglo videti sučeljavanje programa, ideja i vizija, prenosi Media biro.

"Očekujem da će se i ovaj 11. jun završtit kao i 19. mart i 2. april, da će sve proteći u fer ambijentu što pokazuje definitivno da je crnogorsko društvo demokratski sazrelo. Što se tiče izborne liste koju predvodim sproveli smo modernu, dostojanstvenu, slobodan sam reći dominantnu izbornu kampanju u odnosu na našu političku konklurenciju", istakao je on.

Dodao je da bez obzira na veliki broj lista i konkurenciju očekuje da će njegova koalicija ostvariri izuzetan rezultat.

"Koalicija Hrabro se broji! je potrebna zbog stabilnosti buduće vlade i parlamentarne većine, što jača lista koju predvodim ,to je jača i buduća vlada. Kao što ste videli u predizbornoj kampanji niko nema dileme da će lista koju predvodim biti kičma i okosnica vlade i buduće parlamentarne većine", poručio je on.

Bečić je prokomentarisao i ko mogu biti budući koalicioni partneri i da su kada su predali izbornu listu predali i koalicioni sporazum sa Građanskim pokretom Ura u kojem je definisano da ne žele da formiraju na bilo koji način buduću vlast sa Demokratskom partijom socijalista.

"Tako da smo jasno saopštili sa kime ne želimo, što se tiče drugih političkih subjekata, svi oni koji žele da nastavimo odlučnu i hrabru borbu protiv mafij, da ekonomski i socijalno uzdižemo građane, da jačamo građansku pomirenu i evropsku Crnu Goru, da poštujemo međunardno preuzete obaveze, da unapređujemo regionalnu saradnju - naši su potencijalni koalicioni partneri", poručio je nosilac koalicione liste "Hrabro se broji!".