15. avgust 2023 16:29

Aleksa Bečić: Na sastanku sa Spajićem nije pomenuta nijedna pozicija u vlasti

Izvor: TANJUG

podeli vest

Aleksa Bečić: Na sastanku sa Spajićem nije pomenuta nijedna pozicija u vlasti

Foto: Tanjug video

PODGORICA - Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić izjavio je danas, nakon razgovora sa mandatarom za sastav nove vlade Milojkom Spajićem, da tokom sastanka nije pomenuta nijedna pozicija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

"Prisustvovali smo svim sastancima, što govori o strateškom partnerstvu sa pokretom Evropa sad. Danas nije pomenuta nijedna pozicija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti. U fokusu su bile druge teme", rekao je Bečić, prenose Vijesti.

Dodao je da nijedan od učesnika razgovora nije imao ništa protiv da buduća crnogorska vlada počiva na temama kao što su borba protiv kriminala, povećanje plata i penzija.

Bečić je naveo da je zadovoljan time što su različiti politički subjekti "isključivo razgovarali o socio-ekonomskim temama, o potrebi borbe protiv mafije, i borbi za jačanje građanske Crne Gore".

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović je 10. avgusta predložio Skupštini Crne Gore Spajića za mandatara 44. Vlade Crne Gore.

Spajiću je tada počeo da teče rok od 90 dana da predloži sastav nove vlade.

Za to vreme potrebno je da se održi nastavak konstitutivne sednice Skupštine Crne Gore na kojoj će biti izabrani predsednik, potpredsednici i Administrativni odbor.