20. septembar 2023 20:48

Cvijanović: Govor Komšića u Generalnoj skupštini UN nije usaglašen

Izvor: TANJUG

podeli vest

Cvijanović: Govor Komšića u Generalnoj skupštini UN nije usaglašen

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD - Srpski član Predsedništva BIH Željka Cvijanović izjavila je danas da govor predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića u Generalnoj skupštini UN nije usaglašen, dodajući da to nije ništa neobično u BiH, gde se godinama ne usaglašavaju stavovi.

Govoreći u sklopu manifestacije Dani Srpske u Srbiji u Beogradu, ona je dodala da ono što se prezentuje u inostranstvu često izgleda drugačije.

Cvijanovićeva je povodom govora Komšića u kojem je optužio Srbiju i Hrvatsku da vrše udar na suverenitet BiH i da im u podeli BiH pomažu i pojedini članovi međunarodne zajednice navela da se ne slaže sa tim kada je reč o susedima.

"Ne slažem se kad je u pitanju Srbija, jer ne vidim ništa što je problematično, pogotovo kada je u pitanju stav Srbije o BiH", ukazala je ona.

Cvijanovićeva je istakla da se Srbija pridržava Dejtonskog mirovnog sporazuma i da ne postoji izjava kojom je dovedeno u pitanje bilo šta što se odnosi na BiH, i da ona tu ne vidi nikakvo mešanje ili nešto što bi moglo da izazove probleme u BiH.

"Postoji posebna veza između Republike Srpske i Srbije, te veze su i prijateljske i bratske, kao i saradnja, naglasila je ona, dodajući da takođe treba reći da su te veze i pravno utemeljene", rekla je ona.

Kako je navela, postoji pravna veza, ali sve ono što nadilazi tu pravnu vezu krasi odnos Srpske i Srbije, poput večerašnje manifestacije Dani Srpske u Srbiji.

Cvijanović je naglasila da je ova manifestacija veoma uspešna i da na jedan simbolički način prikazuje koliko smo bliski jedni drugima.