21. novembar 2023 20:28

Hrvatska policija utvrdila identitet napadača na srpski automobil kod Vukovara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Hrvatska policija utvrdila identitet napadača na srpski automobil kod Vukovara

Foto: Shutterstock.com/Jure Divich, ilustracija

VUKOVAR - Policijska uprava vukovarsko-sremska saopštila je da je utvrdila identitet četvorice napadača na automobil srpskih registarskih oznaka koji se kretao iz Vukovara ka Vinkovcima, dok će se izvršiti provera hrvatskih policajaca koji su sve to nemo posmatrali i pustili napadače da odu, javlja Index.hr.

Hrvatski nedeljnik ''Novosti'' objavio je snimak incidenta, a prema rečima osobe koja je snimila napad, muškarci su 18. novembra napali vozilo sa somborskim tablicama, na hrvatski Dan sećanja na žrtvu Vukovara.

"Napominjemo da je utvrđen identitet osoba sa snimka, koje se dovode u vezu s navedenim nezaknonitim ponašanjem, dok je kriminalistička istraga zbog oštećenja vozila inostranih registarskih tablica u toku. Takođe, izvršće se provere u vezi s postupanjem policijskih službenika", rekli su iz Policijske uprave vukovarsko-sremske, prenosi portal Index.

Očevidac napada rekao za hrvatske ''Novosti'' da su mladići, koji su se vozili u "audiju", naglo promenili smer i ubacili se u drugu traku, gde su bili putnici iz Sombora.

"Ubacili su se ispred mene, iza vozila sa srpskim registarskim oznakama. Tad su počeli s gestikulacijom, trubljenjem i nabijanjem na to vozilo, dali su im do znanja da stanu. Onda sam shvatio da nešto nije kako treba. Zato sam iz predostrožnosti upalio kameru na mobilnom telefonu. Tamo se vidi da su psovali, lupali auto i otkinuli retrovizor. Na snimku se vidi i da jedan od njih nosi crnu majicu s grbom Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS)", rekao je očevidac.

Pre nego što su se mladići vratili u auto, mladić u majici HOS, opsovao je "srpsku majku" osobama iz drugog auta.

Vozač koji je snimio incident dao je izjavu u policijskoj stanici u Vinkovcima.

Rečeno mu je da su napadnuti studenti iz Srbije koji su išli u Bosnu i Hercegovinu, dodaje Index.