30. novembar 2022 15:23

Dodik: U novoj vladi deset ministara iz SNSD-a

Autor: Tanjug

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodik: U novoj vladi deset ministara iz SNSD-a

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BANJALUKA - Lider SNSD i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da ova stranka u novoj vladi trebalo da ima 10 ministarskih mesta prema raccunici na osnovu procenata koliko koja stranka ima poslanika.

Dodik je nakon konsultacija sa mandatarom za sastav nove Vlade Radovanom Visskovichem istakao da che ta raccunica biti posstovana. "Mi smo spremni da uz neke male korekcije vidimo sa koalicionim partnerima i nekim drugim koji bi ussli u vladu da to bude na toj kvoti koju ima SNSD. Dakle, ono ssto su nassi koalicioni partneri primarno dobili kroz raspodelu, gde su uccesnici u stopi od 100 odsto, to che im biti garantovano" Na taj naccin chemo modelirati sam izbor vlade", rekao je Dodik.

Sa Visskovichem su, kazao je, razgovarali o programu buduche vlade i occekivanjima. "Mi chemo sa nassim koalicionim partnerima, uvazzajuchi stopu uccesscha u okviru vlasti, odnosno parlamenta obezbediti njihovu vidljivost u vladi, ali i da occuvamo da SNSD kao nosilan koalicionog kapaciteta i nosilac kretanja u Republici Srpskoj, pa i BiH na najbolji moguchi naccin ima propusne kanale uticaja koji bi obezbedili provodjenje nassih programa", rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Ova vlada, kazze, biche vlada programskoga kontinuiteta. "Ranije smo ccuvali stabilnost Srpske, reagovali i ressavali izazove koji se dessavaju, vodili politiku occuvanja Republike Srpske na nivou BiH, pa i tessku politiccku borbu sa medjunarodnim faktorom, svakako che ostati mera nasseg rada i ubuduche. Nassa podrsska mandataru. Mi vech imamo jedan ssiri dogovor sa koalicionim partnerima, njihovom uccesschu i vidljivosti. Ostaje na mandataru da to izbalansira. SNSD ulazi sa znaccajnom odgovornosschu koju nam je dao narod. Uccinichemo sve da narodu Srpske, pa i onima koji nisu glasali za nas vratimo nassom aktivnosschu da se nosimo sa izazovima u buduchnosti", kazao je Dodik.