22. mart 2023 11:11

Žoao Feliks: Moramo da budemo oprezni na mečevima sa Lihtenštajnom i Luksemburgom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Žoao Feliks: Moramo da budemo oprezni na mečevima sa Lihtenštajnom i Luksemburgom

Foto: AP Photo/Armando Franca

LISABON - Portugalski fudbaler Žoao Feliks izjavio je danas da njegov tim mora da bude oprezan na mečevima protiv Lihtenštajna i Luksemburga u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2024. godine u Nemačkoj, prenosi AP.

"Uvek moramo da budemo spremni i da ne ulazimo olako u utakmicu. Imamo primer sa nedavnog Svetskog prvenstva, kada su svi mislili da ćemo da prođemo Maroko, ali nismo. Uvek svaka reprezentacija daje sve od sebe i svi igraju svoje mečeve kao da je finale. Sve utakmice će biti teške. Moramo da budemo oprezni", rekao je Feliks na konferenciji za medije.

Portugalija će sutra od 20.45 časova dočekati Lihtenštajn u Lisabonu, a tri dana kasnije gostovaće Luksemburgu u grupi J kvalifikacija za EP 2024. U Grupi J se nalaze još Slovačka, Island i Bosna i Hercegovina.

Na klupi Portugalije debitovaće novi selektor Roberto Martines, koji je posle SP zamenio Fernanda Santoša.

"Upoznali smo se na treningu. Objasnio nam je neke od svojih ideja, uglavnom za predstojeće dve utakmice, koje će biti vrlo slične. Pričao je o dinamici napada i vezama između krila i napadača", istakao je Feliks.