28. mart 2023 17:20

Stojić: Srbija ima dovoljno kvaliteta da se plasira na EP u Nemačkoj

Izvor: TANJUG

podeli vest

Stojić: Srbija ima dovoljno kvaliteta da se plasira na EP u Nemačkoj

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Bivši reprezentativac Jugoslavije Ranko Stojić izjavio je danas da je uveren da će fudbaleri Srbije da se plasiraju na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj.

Srbija je na startu kvalifikacija za EP 2024. ostvarila dve pobede protiv Litvanije (2:0) i Crne Gore (2:0).

 

"Mnogi su kritikovali naš nacionalni tim u nekim segmentima posle Svetskog prvenstvu u Kataru, a i ja sam bio jedan od njih. Glavni razlog je bio što igra Srbije u Kataru nije bila izbalansirana. U ovom trenutku imamo rezultat, možda nedostaje dobre igre. Veoma je teško napraviti u istom trenutku i jedno i drugo, možda to mogu samo najkvalitetnije selekcije na svetu", rekao je Stojić za Tanjug.

On ponovio da je Srbija ostvarila dobar rezultat na startu kvalifikacija za EP.

"Da pitate bilo kog navijača na svetu, svi će vam reći da prevashodno žele pobedu, bilo da se radi o klupskom i reprezentativnom fudbalu, a onda dobru igru. Ovo je bila dovoljno dobra igra da se napravi dobar rezultat. Osvojili smo šest bodova i nismo mogli da poželimo bolji početak kvalifikacija. Tačno je da još malo mora da se poradi na balansu između igre na rezultat i kvalitetne igre. Treba biti objektivan i reći da smo možda mogli da igramo brže, ali pitanje je koliko je moguće biti objektivan. U ovom trenutku moramo da budemo zadovoljni, mislim da smo na dobrom putu", dodao je Stojić, koji je nekada, između ostalih, branio za Partizan, Dinamo, Anderleht i Antverpen.

Stojić je istakao da veruje da Srbija ima dovoljno kvaliteta da se plasira na EP.

"Međutim, mene više brinu mlađe selekcije. Pre svega, mlada reprezentacija, odnosno igrači do 21 godine. Kada pogledamo njihov poslednji meč protiv Italije videćemo da tu nema igrača, koji bi mogao da zakuca na vrata A selekcije. O tome treba da pričamo i toj selekciji da se pozabavimo. Na kraju ću ponoviti da verujem da će A selekcija da izbori plasman na EP. Takođe, verujem da će Srbije da napravi bolji rezultat nego na SP u Kataru, pre svega me raduje da smo naučili da se takmičimo", zaključio je Stojić.